​Prima săptămână fotbalistică de cupe europene din 2022 continuă joi, 17 februarie, cu jocurile din Europa League și din Conference League, ambele ajunse în faza 16-imilor de finală, după ce zilele de marți și miercuri au fost rezervate întrecerilor din Liga Campionilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În Europa League, un duel interesant se dispută în Germania, de ora 19:45, între Borussia Dortmund și Glasgow Rangers, formații clasate pe pozițiile secunde în campionatele lor interne.

„Urecheată” de Bayer Leverkusen, 2-5 acasă, Borussia Dortmund și-a refăcut repede moralul, la finalul săptămânii trecute, în partida cu Union Berlin, câștigată cu scorul de 3-0.

După 22 de etape, „galben-negrii” au 6 puncte mai puțin decât liderul Bayern Munchen și 5 puncte în plus peste „aspirinele” de la Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund a „căzut” dureros din Liga Campionilor. N-a prins primele două poziții, într-o grupă cu Ajax Amsterdam, Sporting Lisabona și Beșiktaș Istanbul.

I-a învins cu 5-0, în ultima etapă, pe turci, dar n-a fost suficient: a terminat cu un golaveraj negativ, 10-11, în timp ce portughezii au avut, la același numărul de puncte (9), un golaveraj mai bun, 14-12.

Olandezii au terminat grupa un maximum de puncte, 18, iar turcii - fără niciun punct.

În campionatul intern, o corecție zdravănă a încasat de curând și campioana Scoției: 0-3 cu marea rivală Celtic Glasgow, pe 2 februarie.

De atunci, n-a mai primit gol: 5-0 cu Hearts și 2-0 cu Hibernian (ambele în campionat) și 3-0 cu Annan (Cupa Scoției). Ianis Hagi este în recuperare, după ce a suferit o gravă accidentare. Pentru român, sezonul este încheiat.

Glasgow a pierdut primul loc în campionat și îi va fi destul de greu să-l recupereze. După 26 de runde, Celtic are 63 de puncte, iar Glasgow deține un total de 62 de puncte.

La final de sezon, s-ar putea ajunge la „predarea puterii” în campionatul scoțian, după ce sezonul trecut a fost dominat copios de Rangers, cu Steven Gerrard pe bancă.

Acum, antrenor este olandezul Giovanni van Bronckhorst, care știe clubul din perioada în care era jucătorul echipei (1998-2001, când s-a intersectat cu regretatul Daniel Prodan).

Scoțienii au aterizat în 16-imile de finală din Liga Europa, unde au terminat Grupa A pe locul 2, după liderul Olympique Lyon (16p).

Scoțienii au încheiat seria meciurilor cu 8 puncte, lăsându-le sub linie pe două outsidere: echipa cehă Sparta Praga (7p) și formația daneză Brondby (2p).

Cea mai recentă confruntare Dortmund-Rangers a avut loc tot în cupele europene. În 1999, cele două s-au duelat în 16-imile de finală ale Cupei UEFA.

A fost 2-0 pentru scoțieni în tur, la ei acasă, apoi nemții au întors soarta „dublei”. A 2-0 la retur și calificare mai departe reușită de germani la loviturile de la 11 metri.

Mai în urmă, două rezultate identice, în 1995, 2-2, într-o grupă de Liga Campionilor din care au mai făcut parte Juventus Torino și Steaua (gruparea bucureșteană a învins-o pe Rangers, în Ghencea, cu 1-0, cu golul de senzație marcat de Daniel Prodan.

Steaua a terminat pe 3, după Juve și Borussia, dar înaintea celor de la Rangers), iar în 1982 a fost 2-0 pentru Glasgow Rangers, tot în Cupa UEFA.

Superbet are cota 6.5 pentru 2-0 Scor Corect.

Dortmund vs Rangers Cotă


Scor corect: 2-0
6.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol