Mijlocul acestei săptămâni a fost rezervat cupelor naționale în țări precum Italia, Franța și Olanda. Ajax Amsterdam iese pe teren miercuri, 9 februarie, de la ora 20:00, contra lui Vitesse Arnhem în sferturile de finală din Cupa Olandei. Se dispută o singură manșă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În Eredivisie, prima divizie a Olandei, Ajax a trecut marele hop: a depășit-o cu 2-1 pe PSV Eindhoven, acum două runde, în meci direct, fără golgheterul Sebastien Haller.

Între timp, ivorianul a revenit de la Cupa Africii și poate reintra în echipă. La fel și Antony, marcator în Brazilia - Paraguay 4-0.

Chiar dacă Brian Brobbey s-a accidentat, brazilianul Danilo este gata să intre în atac. Așadar, soluții multe și valoroase în ofensivă pentru „lăncieri”.

Ajax a avut joc de campionat duminică, trecând cu 3-0 de Heracles Almelo și consolidându-și prima poziție.

Campioana are 51 de puncte (64-5 golaveraj) și a lăsat-o pe PSV Eindhoven la 5 puncte în spate. Ocupantă a poziției secunde, PSV s-a împiedicat acasă de AZ Alkmaar, singura formație care a bătut-o pe Ajax în această ediție de campionat.

Fosta adversară a CFR-ului din grupele Conference League s-a impus cu 2-1, același scor cu care a trecut, la Amsterdam, de Ajax, pe 12 decembrie 2021.

Dincolo, Vitesse pare în criză de formă și de rezultate. Are două meciuri la rând cedate în Eredivie, în care a încasat de fiecare dată câte 3 goluri: 0-3 cu Twente Enschede, sâmbătă, și 1-3 cu FC Groningen, pe 22 ianuarie.

Există multă nervozitate în lot. În fiecare dintre cele două jocuri menționate, Vitesse a avut om eliminat: danezul Jacob Rasmussen și belgianul Lois Openda.

După 21 de etape în campionat, Vitesse este pe locul 6 (pozițiile 4-7 susțin baraj pentru Conference League), după Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam, Twente Enschede și AZ Alkmaar.

În ultimii doi ani, Ajax a dominat-o copios pe Vitesse, pregătită în prezent de neamțul Letsch Thomas, la toate capitolele. Ultimele 5 dueluri directe au înseamnat succese categorice pentru „lăncieri”: 5-0, 3-1, 2-1 (de două ori), și 3-0.

Superbet are cota 1.47 pentru I 1 la secțiunea Prima Repriză (conduce Ajax la pauză).

Ajax vs Vitesse I 1


Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol