​Derby-ul etapei a 24-a din Serie A se ține sâmbătă, 5 februarie, de la ora 19:00, pe stadionul Giuseppe Meazza, arena folosită de ambele formații-simbol ale Lombardiei ca și „casă” pentru jocurile de pe teren propriu. Din pricina regulilor sanitare stricte din pandemie, partida se va disputa cu jumătate de stadion gol. Ca și gazdă, Inter beneficiază de 37.000 de bilete de intrare, iar formația socotită oaspete, AC Milan - de doar 4.350 de bucăți.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

După 23 de etape, Inter Milano are 53 de puncte și stă meritat în fruntea clasamentului, având și o restanță de jucat.

Campioana are un golaveraj de lider adevărat: 53-17. Pe locurile 2 și 3 se află Napoli și AC Milan, ambele cu câte 49 de puncte, realizate în 23 de runde, fiind despărțite de golaveraj.

Milanezii au un golaveraj mai slab, 47-25. Pe 4 stă Atalanta lui Valentin Mihăilă, 43 de puncte în 22 de meciuri.

Ambele formații milaneze vor căuta să-și recupereze fotbaliștii, unii reveniți de la echipele naționale, după jocuri oficiale în preliminariile sud-americane.

La Inter, Alexis Sanchez a reușit, marți noapte, o „dublă” în meciul Bolivia - Chile 2-3, iar golul lui Lautaro Martinez a decis, tot marți noapte, partida Argentina - Columbia 1-0.

Va fi un joc disputat cu toate pânzele sus: niciun jucător nu are COVID, ceea ce înseamnă o mare problemă în minus pentru antrenorii Simone Inzaghi și Stefano Pioli.

Totuși, fiecare echipă are fotbaliști în dubiu: Correa, Kjaer și Ballo-Touré, respectiv Ibrahimovic și Tomori. Sunt însă probleme medicale care nu au legătură cu virusul.

Nici în tur, în noiembrie 2021, nu au existat probleme deosebite de COVID: varianta Omicron nu se răspândise încă în Italia, iar infecțiile erau sub control.

De la începutul pandemiei, peste jumătate dintre jucătorii care acum fac parte din staff-ul lui Inter și Milan au avut COVID.

La Milan: Tătărușanu, Calabria, Tomori, Romagnoli, Ballo-Touré, Florenzi, Gabbia, Tonali, Krunic, Diaz, Leao, Castillejo, Maldini, Giroud, Rebic și Ibrahimovic.

Listă lungă și la Inter: Handanovic, Skriniar, De Vrij, Bastoni, Brozovic, Perisic, Calhanoglu, Dzeko, Cordaz, D'Ambrosio, Gagliardini, Vecino și Vidal.

Olandezul Denzel Dumfries, fundașul dreapta adus de campioana Italiei de la PSV Eindhoven, abia așteaptă meciul cu Milan.

„La derby, Inter merge fără frică”, a promis batavul, care spune că și-a propus să ajungă la nivelul brazilianului Maicon. Fost mare mijlocaș al „diavolilor”, Demetrio Albertini anticipează o victorie cu 2-1 pentru AC Milan.

Mercato-ul de iarnă a fost acaparat de Juventus, cu Vlahovici și Zakaria aduși la Torino, în timp ce Inter și AC Milan, care nu stau strălucit la capitolul finanțe, au privit neputincioase de pe margine, mulțumindu-se cu „firimituri”.

Inter a mutat cu Gosens de la Atalanta, iar AC Milan a cumpărat pentru viitor.

„Diavolii” l-au adus de la Cork City pe tânărul fundaș central irlandez Cathal Heffernan (16 ani), care va merge direct la echipa de tineret.

Provine dintr-o familie de sportivi (atleți). La marș, tatăl său, Robert Heffernan, a câștigat bronzul la Londra 2012, în proba de 50 km, și aurul la Cupa Mondială din Rusia 2013.

Irlandezul a terminat al 6-lea la Rio de Janeiro 2016. Mama luni, Marian, a concurat la ștafeta feminină de 4x400, la Londra 2012. Deține al 5-lea timp pentru Irlanda. Sora lui Cathal joacă fotbal la Cork.

Heffernan urmează calea altor două talente irlandeze care au ajuns în Serie A: Kevin Zefi, 2005, atacant la Inter cu 5 goluri în 9 meciuri la U17, și James Abankwah, fundaș central, în 2004, revenit la St. Patrick's, după un an la Udinese.

Primul derby milanez al săptămânii a fost câștigat deja de Inter. La tineret (Campionatul Primavera), echipa lui Cristian Chivu a trecut cu 2-1, marți, de formația lui Federico Giunti.

În etapa a 12-a, cele două forțe au remizat, scor 1-1. Au marcat ex-ul Hakan Calhanoglu, iar AC Milan a egalat prin autogolul lui de Vrij.

Argentinianul Lautaro Martinez a ratat un penalty, iar românul Ciprian Tătărușanu, aflat între buturi, a fost eroul derby-ului.

Superbet are cota 3.7 pentru Final X (remiză la finalul celor 90 de minute).

Inter vs AC Milan
X


Cotă 3.7

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol