Copa Del Rey înaintează în ritm accelerat: a atins sferturile de finală. Miercuri, 2 februarie, de la ora 22:00, Valencia și Cadiz se vor înfrunta într-un duel aparent dezechilibrat. Se joacă într-o singură manșă.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trupa „liliecilor” stă pe locul 10 în campionat, iar Cupa Spaniei îi oferă perspective frumoase. În schimb, Cadiz are alte griji. Este pe locul 18 în La Liga, ultimul care retrogradează, și nu-i stă mintea la Cupă.

Ar pierde liniștită, dacă ar ști că va câștiga în etapa următoare de campionat.

La 3 zile distanță, Cadiz are programată partida cu Mallorca, formație care joacă, tot miercuri seară, cu Rayo Vallecano, în „optimi”.

Mallorca este o adversară directă pentru Cadiz în lupta pentru evitarea retrogradării, fiind pe locul 17, cu două puncte în plus.

Valencia vine după thrillerul cu Atletico Madrid din campionat. A condus cu 1-0 campioana Spaniei, chiar la Madrid, dar, după 2-0 la pauză, a încasat 3 goluri, dintre care două în prelungiri (90+1 și 90+3).

Cadiz are o perioadă cu mult soare. A eliminat-o pe Sporting Gijon din Cupă, apoi au urmat două rezultate pozitive în campionat: 2-2 cu Espanyol Barcelona și 2-0 cu Levante.

Florin Andone are un singur gol marcat pentru Cadiz, în 5 partide. S-a întâmplat tot în Cupă, la 1-0 cu Albacete Balompie, în 32-imile de finală ale întrecerii.

Atacantul român a plecat de la Brighton și, sfidând accidentările care i-au tot dat târcoale, caută renașterea la formația din sudul Spaniei, considerând că, la 28 de ani, nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul important.

Dacă va folosi echipa secundă, Andone are șansa să fie titular și să își etaleze forma și talentul pe „Mestalla”.

Cadiz este un oraș norocos pentru fotbaliștii români. Aici, România a învins cu 1-0 Spania, în 2006, într-un meci amical. Atacantul Ciprian Marica a marcat în poarta lui Iker Casillas, naționala fiind pregătită atunci de Victor Pițurcă.

Superbet are cota 1.77 pentru Final 1 (câștigă Valencia în 90 de minute).

Valencia vs Cadiz 1

Cotă 1.77


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol