Cea mai echilibrată „optime” de la Cupa Africii pe Națiuni la fotbal se dispută miercuri, 26 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Douala (Camerun). S-au marcat puține goluri în faza grupelor, dar partida dintre Coasta de Fildeș și Egipt promite la capitolul ofensiv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ivorienii sunt neînvinși, după primele 3 jocuri disputate în Camerun: 1-0 cu Guineea Ecuatorială, 2-2 cu Sierra Leone și 3-1 cu Algeria.

Cu 7 puncte, „elefanții” au terminat primii în Grupa E, spre supărarea marilor cluburi europene, nevoite să mai aștepte până la eliminarea ivorienilor din competiție, astfel încât să poată beneficia de aportul fotbaliștilor pe care îi plătesc regește.

Este cazul golgheterului Sebastien Haller (Ajax Amsterdam), tunarul Ligii Campionilor și al Eredivisie - prima ligă din Olanda. Sau a lui Mo Salah, cerut cât mai repede cu putință de Liverpool.

Ajax are mare nevoie de Haller, pentru a continua lupta pasionantă cu PSV Eindhoven. De asemenea, Salah este așteptat de urgență la Liverpool, formație disperată să nu piardă trena liderului Manchester City în Premier League.

Egipt a pornit rău în faza grupelor, 0-1 cu Nigeria, dar și-a revenit la timp, spre deosebire de marea favorită a întrecerii, Algeria.

Au urmat două succese „scurte”: 1-0 cu Guinea -Bissau și 1-0 cu Sudan, terminând pe locul 2 în Grupa D, după Nigeria, singura care a terminat cu punctaj maxim în grupe.

Va fi un duel mult-așteptat între „tunarii” Haller și Salah. Amândoi au punctat câte o dată la actuala ediție a Cupei Africii pe Națiuni.

De asemenea, ambii sunt golgheteri în Olanda (12 goluri), respectiv în Anglia (16 goluri).

În actuala stagiune, ivorianul a punctat de 10 ori în grupele Ligii Campionilor, iar Salah - de 7 ori. O altă asemănare, ambele echipe ale celor doi, Ajax Amsterdam și Liverpool, s-au calificat în optimile de finală ale Ligii cu maximum de puncte, 18.

Cel mai recent meci direct a avut loc în 2013 și s-a lăsat cu multe reușite. A fost 4-2 pentru ivorieni, care au fost și gazdele partidei.

Două goluri au purtat semnătura lui Gervinho, care, accidentat grav la echipa de club - Trabzonspor (Turcia), nu poate evolua la turneul final de pe continentul negru.

Înainte însă, în semifinalele Cupei Africii din 2008, Egipt a învins cu 4-1, apoi a dispus în finală de Camerun cu 1-0.

Superbet oferă cota 2.3 pentru CMMD2 (Cine Merge Mai Departe), adică o calificare a Egiptului în sferturile de finală.

Coasta de Fildeș vs Egipt
CMMD2


Cotă 2.3


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol