Partidele românești se întorc după pauza dintre ani, iar primele două runde ale anului dețin o aură aproape decisivă în lupta pentru trofeul suprem.

Reîncepe Prima Liga a RomânieiFoto: Betano

Susține-ți echipa favorită pe Betano cu cele mai bune Cote, BetCombo (pre-meci și LIVE), ofertă completă de pariere și retrageri în maximum 3 ore!

Totul pentru puncte

CFR Cluj și FCSB s-au distanțat de pluton și se vor întâlni duminică în meciul ce poate relansa lupta la titlu. Universitatea Craiova și Rapid București sunt la egalitate de puncte și vor lupta pentru locul din playoff sâmbătă, în meci direct.

Lupta va fi încrâncenată și în subsolul clasamentului acolo unde Gaz Metan, FC U Craiova 1948, Dinamo și Academica Clinceni aleargă după fiecare punct în lupta pentru evitarea retrogradării.

Derby-uri cruciale pentru FCSB și Craiova

FCSB și Universitatea Craiova au început sezonul din postura de contracandidate la titlu, însă cele două s-au îndepărtat una de cealaltă pe parcursul primei părți a campionatului. Anul 2022 va începe cu derby-uri pentru ambele formații, derby-uri în care vor fi nevoite să lupte până în ultima secundă pentru a obține toate punctele puse în joc, esențiale în acest moment al sezonului.

FCSB - CFR Cluj

Roș-albaștrii pregătiți de Toni Petrea sunt în fața unei partide în care, cel puțin la prima vedere, se poate relansa lupta pentru campionat. 10 puncte sunt în acest moment între CFR și locul doi, ocupat de FCSB, distanță ce s-ar micșora la 7 în eventualitatea unui succes al bucureștenilor. Ultima victorie a acestora în fața feroviarilor s-a întâmplat în martie 2021, un neverosimil 3-0 pe Arena Națională.

În ultimele 5 confruntări directe, s-au marcat 12 goluri, de 2 ori au marcat ambele echipe, iar bilanțul de victorii le este favorabil clujenilor. Cum arată cele mai interesante cote Betano pentru meciul începutului de campionat:

  • Ambele echipe să înscrie - 2.07
  • FCSB câștigă la o diferență de un singur gol - 4.00
  • Florin Tănase marchează oricând - 3.30

Universitatea Craiova - Rapid

Cele două formații au același număr de puncte, 32, și vor lupta timp de 90 de minute pentru un loc de playoff. Deși măcinată de absențe, Universitatea Craiova are un ușor avantaj psihologic în fața giuleștenilor, ținând cont de victoria obținută de olteni în turul campionatului, atunci când s-au impus pe Arena Națională, scor 1-2, grație unei reușite a lui Elvir Koljic, venită în ultimele secvențe ale partidei.

Craiovenii vin după 4 remize consecutive în campionat, în timp ce giuleștenii au o singură victorie în ultimele 9 deplasări. Ultimul meci dintre Craiova și Rapid a avut loc în Bănie în anul 2014, atunci când oltenii s-au impus cu scorul de 2-0. Cum arată cele mai interesante cote Betano pentru derby-ul de sâmbătă:

  • Ambele echipe să înscrie - 1.88
  • Craiova câștigă și se marchează minim 2 goluri - 3.05

Cum arată lupta pentru supraviețuirea în Prima Ligă

O situație mai mult decât interesantă este și în subsolul ierarhiei, acolo unde pare că avem în mare numele principalelor contracandidate la evitarea retrogradării.

Cel mai important nume de acolo este siguranță Dinamo, formație ce va deschide reluarea campionatului, vineri de la ora 20, în Trivale cu FC Argeș. Câinii lui Flavius Stoican sunt la 7 puncte în spatele locului de baraj ocupat de FC U Craiova 1948 și nu au decât varianta victoriei la Pitești având în perspectivă și meciul din runda 23, și anume derby-ul cu FCSB.

FC U Craiova 1948 și Gaz Metan Mediaș vor începe anul cu partide pe terenul Farului, respectiv la Arad. Două dueluri în care vor porni din postura de outsidere, iar potențialele lor înfrângeri și victorii pentru Clinceni la Mioveni și Dinamo la Pitești, ar putea încinge serios lupta pentru supraviețuire. Cum arată în acest moment cotele Betano pentru evitarea retrogradării:

● Termină pe unul dintre ultimele 2 locuri:

  • Academica Cinceni - 1.55
  • Dinamo București - 1.90
  • FC U Craiova 1948 - 2.75
  • Gaz Metan Mediaș - 4.00
  • CS Mioveni - 4.00

Anul va începe așadar cu momente cruciale pentru modul în care se va desfășura în continuare această stagiune, întrucât în momentul de față, candidatele certe atât pentru trofeu cât și pentru retrogradare, au în față partide cu un potențial caracter decisiv.

Weekend-ul prelungit a început, așa că nu rata startul și profită de multitudinea opțiunilor de pariere pentru biletele tale verzi de pe Betano! Mai mult decât atât, dacă pronosticul tău nu se află în ofertă, ai oricând la dispoziție opțiunea “Cere un Pariu", unică în România!