Sunt primele meciuri de fotbal în Grupa F la Cupa Africii pe Națiuni. Miercuri, 12 ianuarie, de la ora 15:00, Tunisia și Mali evoluează pe arena din Limbe. Din grupa lor mai fac parte Gambia și Mauritania.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

CAF a decis ca pe stadioane să intre un număr limitat de spectatori: 60% pentru partidele în care nu evoluează gazda Camerun, care primește un ușor tratament preferențial, la acest capitol.

Astfel, la meciul de la Limbe, unde stadionul are o capacitate de doar 20.000, pot asista doar 12.000 de oameni. Construită în 2012, arena a fost inaugurată în ianuarie 2016.

Stadionul „Limbe Omnisport” este unul multifuncțional. Este folosit mai ales pentru meciuri de fotbal, dar are și facilități de atletism, fiind prevăzut cu pistă de alergare.

Este una dintre puținele arene din lume construite pe un deal și are o vedere uluitoare spre mare.

Tunisia îl propune pe Hannibal Mejbri. Jucătorul are nume de super-erou și părul bogat și răvășit precum al brazilianului David Luiz.

Dar Hannibal Mejbri, născut în 2003, 19 ani pe 21 ianuarie, se luptă cu succes la mijlocul terenului și a câștigat, în luna mai, premiul de jucătorul anului U23 de la Manchester United.

Născut la Ivry-sur-Seine, a trecut mai întâi pe la tineretul echipei Paris FC, înainte de a fi cumpărat de AS Monaco. Apoi, a aterizat în proprietatea britanicilor, care au plătit suma de 10 milioane de euro pentru a-l achiziționa.

Dincolo, Mohamed Camara este omul de urmărit din selecționata statului Mali. Mai experimentat decât Mejbri, mijlocașul născut în 2000 joacă la clubul austriac Salzburg, o grupare din portofoliul Red Bull - unul dintre principalele „incubatoare” de talente ale Europei (aici a „explodat” și norvegianul Erling Haaland).

Malianul a trecut mai întâi pe la o formație-satelit, Liefering, din a doua divizie austriacă.

Mutându-se la Salzburg, Camara a câștigat două campionate și a trăit ca titular, în actuala stagiune, bucuria calificării istorice în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor (optimile de finală).

La mijlocul terenului, poate acoperi diferite roluri, oferind mereu un mare echilibru coechipierilor.

Superbet are cota 2.55 pentru Final 1 (Câștigă Tunisia).

Tunisia vs Mali 1

Cotă 2.55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol