Cupa Spaniei la fotbal, Copa Del Rey, a atins, în actuala ediție, faza "16"-imilor de finală. Competiția programează marți, 4 ianuarie, de la ora 22:00, un duel echilibrat, între două formații din primele două eșaloane ale ibericilor.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

SD Ponferradina este fruntașă în Segunda Division (Liga Adelante), o serie cu 22 de echipe. După disputarea primei etape din retur (numărul 22), Ponferradina este pe locul 5, cu 37 de puncte.

Primele două clasate urcă în La Liga, iar pozițiile 3-6 merg în play-off.

Echipa are în lot doi români: fundașul Alexandru Pașcanu (23 de ani) și mijlocașul Paul Anton (30 de ani).

Primul are 19 apariții în acest sezon, iar fostul dinamovist a jucat de 12 ori. Pe banca formației se află Jon Andoni Perez Alonso - Bolo, aflat la comandă din iunie 2018.

SD Ponferradina a avut parte de un final de an 2021 plin de nervi. A jucat vineri, 31 decembrie, cu Oviedo, în deplasare, în prima rundă a returului.

Meciul le-a revenit gazdelor cu 2-0, cu Espinau Hernandez E.D., de la oaspeți, eliminat în minutul 16. De asemenea, Naranjo și Ariaj Copete J. M., ambii de la Ponferradina, au fost trimiși mai devreme la cabine, în minutele 58, respectiv 74.

Ultimul, după ce a făcut semnul cătușelor în direcția arbitrului. Totodată, antrenorul Bolo a văzut "galben", în minutul 61.

Dacă Pașcanu a fost integralist, Anton a intrat în minutul 46 în locul lui Moran.

Eșecul a picat greu, Ponferradina cedând primul joc după o lună și jumătate, 0-1 cu Burgos CF, pe 14 noiembrie, în runda a 16-a.

Dincolo, după 19 meciuri jucate catalanii sunt pe locul 9, cu 26 de puncte, iar în ultimele 5 etape din La Liga au alternat victoriile și înfrângerile.

La ultima apariție din 2021, tot vineri, 31 decembrie, Espanyol a trecut în deplasare de Valencia, scor 2-1, cu goluri marcate în minutele 83 și 88.

Golgheterul Raul De Tomas, 9 goluri în acest sezon, n-a lipsit de pe lista marcatorilor.

Pe 18 mai 2021. Espanyol a bătut-o rău pe Ponferradina, scor 4-1. Era etapa a 40-a de campionat în Segunda Division.

Apoi, în 2020, pe 28 octombrie, în runda a doua din eșalonul secund catalanii au învins acasă cu 2-0. Așadar, două meciuri în care Espanyol n-a tremurat pentru victorie.

Superbet oferă cota 1.4 pentru șansă dublă Final X2 (remiză sau câștigă oaspeții).

Ponferradina vs Espanyol X2


Cotă 1.4


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol