În fotbalul din Franța, întâiul mijloc de săptămână din 2022 este acaparat de meciurile de Cupă, faza "16"-imilor de finală. De regulă, în această etapă, formațiile din Ligue 1 înfruntă echipe din eșaloane inferioare.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Tragerea la sorți a stabilit însă și un duel între două grupări din prima divizie a Hexagonului, anume RC Lens și OSC Lille, care au meci direct pe 4 ianuarie, de la ora 22:00.

Duelul se dispută într-o singură manșă, la fel ca și celelalte partide.

După 19 etape, cele două trupe sunt vecine de clasament, diferențiate de un singur punct. Lille se află pe 8, iar Lens - pe 9.

Sensurile de alergare sunt opuse. Prima este în ascensiune, a doua - în coborâre.

Lille are 3 victorii și două remize în ultimele 5 jocuri de campionat. În schimb, Lens vine după 3 remize și două eșecuri în Ligue 1.

Seria fabuloasă a lui Lille a început după eșecul cu PSG, 1-2, pe 29 octombrie 2021.

De atunci, campioana a adunat 11 meciuri pozitive, cu doar 4 remize, iar restul - succese.

Cea mai importantă bornă atinsă a fost primul loc în Grupa G de Liga Campionilor, devansându-le pe RB Salzburg, FC Sevilla și pe VfL Wolfsburg.

O calificare triumfală, de pe primul loc, în optimile de finală al competiției, unde o va testa pe Chelsea Londra, campioana Europei.

Perioada grea a trecut destul de repede pentru Lille, mai ales că, de regulă, după un sezon de succes urmează un recul, dacă nu chiar declinul.

Campioana Franței a schimbat antrenorul, a plecat Christophe Galtier la Nisa, a venit Jocelyn Gourvennec, iar modificările au afectat randamentul echipei în startul stagiunii.

Totuși, echipa n-a pierdut contactul cu performanța. Locurile de Liga Campionilor sunt extrem de greu de atins, astfel că speranțele se îndreaptă către un traseu cât mai lung în Cupă.

Ultimele două meciuri directe au avut-o pe Lens gazdă, ambele fiind programate în 2021. O dată a câștigat Lens, scor 1-0, iar pe 7 mai Lille s-a impus cu scor de neprezentare.

Superbet oferă cota 1.95 pentru pariul CMMD2 (Cine Merge Mai Departe - Lille).

Lens vs Lille CMMD2


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol