Liga 1 se află în etapa a 20-a. Liderul CFR merge la Constanța, pentru duelul cu Farul, de joi, 16 decembrie, de la ora 20:30.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Este un mijloc de săptămână încins în Europa fotbalistică. În Spania, Italia, Franța și în Olanda se dispută Cupa, iar în Anglia, Germania, Belgia, Scoția, Grecia au loc etape de campionat, la fel ca în România.

CFR este echipa de bătut în România. Să prindă din urmă gruparea din Cluj aleargă cu gura deschisă celelalte formații.

Ardelenii n-au cel mai bun atac (doar 29 de goluri înscrise), dar defensiva este bine pusă la punct: numai 8 goluri încasate.

Fost fundaș, chiar dacă unul cu apetit ofensiv, Petrescu știe că apărările îi câștigă trofee.

Cele 51 de puncte mențin o distanță liniștitoare față de locul secund, FCSB (46 de puncte - un meci în plus).

Dincolo, Farul, care se simte cel mai bine acasă și detestă deplasările, bate la porțile play-off-ului.

Ocupă locul 7, cu 29 de puncte. A pierdut etapa trecută la Sf. Gheorghe, dar, ca de obicei, a jucat fotbal, în timp de adversarul a făcut anti-joc.

Și „Regele” și-a stabilizat apărarea, 11 goluri primite, dar echipa găsește greu drumul spre gol, 21 de reușite, dintre care jumătate (10) au fost realizate de spaniolul Jefte, ieșit accidentat în prima repriză a jocului din Ardeal și nu se știe dacă va fi recuperat pentru acest joc.

Multe victorii cu scorurile italiene, la limită, pentru CFR, semn că perioadele Foggia (1991-1993) și Genoa (1993-1994) au influențat filosofia tactică a „Bursucului”.

Deși, la Foggia, Petrescu a fost antrenat de cehul Zdenek Zeman, al cărui motto este „5-4 este de preferat mereu unui 1-0”.

„Joc cu CFR, contra unui coleg care este foarte bun antrenor, care are o echipă foarte bună, care câștigă și nu primește goluri. O să fie foarte greu.

Trebuie să câștigăm, vrem să câștigăm, pentru că avem nevoie de victorii, de puncte”, a spus Hagi, în vreme de Petrescu, care oricum nu ia în calcul un eșec, este de părere că „dacă este să mă bată cineva, atunci să mă bată Hagi, nu altul”.

Gică Hagi și Dan Petrescu sunt doi antrenori la modă, ambii fiind ofertați de FRF să preia echipa națională, după demisia lui Mirel Rădoi.

Au stiluri complet diferite. Hagi joacă pe atac, combinativ, iar Petrescu folosește stilul „lungă și pe-a doua”, joc schematic, cum îi place „Regelui” să spună.

În tur, în runda a 5-a, a fost 1-0 pentru CFR, în Gruia. Gol reușit de croatul Gabriel Debeljuh, cel care a „rezolvat”, cu dubla lui, și meciul de Conference League, de joia trecută, cu Jablonec, scor 2-0.

Superbet are în ofertă un superpariu: cele mai multe goluri marcate în repriza a doua și minim o repriză se termină la egalitate, pentru cota 2.9.

Farul vs CFR Cluj
Cota



2.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol