Runda finală din cadrul grupelor în Liga Campionilor la fotbal urmează să clarifice situația și în Grupa G, miercuri, 8 decembrie, de la ora 22:00.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Clasamentul după 5 etape este în scară: 1. OSC Lille (8p), 2. RB Salzburg (7p), 3. Sevilla (6) și 4. VfL Wolfsburg (5p).

Locurile 2 și 3 se duelează în meci direct, în Austria. În cealaltă partidă, liderul Lille, campioana Franței, merge în Germania, pentru jocul cu Wolfsburg, o formație în cădere liberă în Bundesliga.

În tur, partida de pe 14 septembrie dintre Sevilla și Salzburg s-a terminat fără o învingătoare: scor 1-1.

Disputa a fost decisă în prima repriză, când au marcat, pentru gazde, Rakitic, respectiv Susic, în contul oaspeților.

A fost un duel pentru istoria Ligii. Trupa austriacă a avut 3 penalty-uri, toate în primele 45 de minute, doar unul fiind, însă, transformat. Celelalte două au fost ratate de Adeyemi și de Susic.

Forma de moment o indică pe Sevilla cu prima șansă. Gruparea din Andaluzia are forța să o învingă pe Salzburg în deplasare.

Iar echipa lui Julen Lopetegui chiar are nevoie de victorie, pentru a fi sigură de calificare.

Ar face 9 puncte, ar trece astfel peste Salzburg și n-ar putea fi ajunsă nici de Wolfsburg. Așadar, ar fi sigură că ar băga sub ea două formații.

RB Salzburg a pierdut prima poziție în grupă, după ce, în runda trecută, a fost învinsă de Lille, în Franța.

Canadianul Jonathan David, noul produs de export al campioanei din Hexagon, a fost decisiv, cu golul său din minutul 31.

Apoi, campioana Austriei s-a prăbușit în campionatul intern, 1-2 cu Austria Klagenfurt. Asta după ce, înaintea duelul cu Lille, remizase (0-0) cu FC Admira Wacker.

Semnale certe pentru un început de criză? Rezultatele din campionatul intern nu sunt neapărat relevante, Salzburg având un avans consistent în frunte și evoluând relaxată.

Dar partida cu Sevilla ar trebui să ofere răspunsul privind forma sportivă de moment a formației pe care o sponsorizează compania Red Bull.

Sâmbătă, RB Salzburg a depășit-o greu acasă pe modesta TSV Hartberg, 2-1 (golul decisiv a picat în minutul 86), revenind de la 0-1, și a pus o distanță de 12 puncte față de locul secund, după 17 runde.

Spaniolii nu stau rău, nici în Europa, nici în Spania (se află meritat în Top 4).

Au învins-o clar pe Wolfsburg în Ligă, scor 2-0, apoi au fost pedepsiți de Real Madrid, 1-2, în campionatul intern, după care a urmat un succes în Cupa Spaniei, 1-0 cu FC Cordoba.

Sâmbătă, acasă, victorie cu 1-0 contra unui adversar incomod, Villarreal, în LaLiga.

Superbet are cota 1.45 pentru șansă dublă X2 (egal sau victorie Sevilla).

RB Salzburg vs Sevilla
X2
Cotă 1.45

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol