„Old Trafford” îl primește pe germanul Ralf Rangnick, joi, 2 decembrie, de la ora 22:15, în etapa a 14-a din Premier League, prima divizie de fotbal a Angliei. Manchester United urmează să fie vizitată de londonezii de la Arsenal.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Manchester United a anunțat încă din prima zi a săptămânii că Ralf Rangnick (63 de ani) a fost numit antrenor interimar până la finalul sezonului în curs, urmând ca din vară să fie uns manager „plin”.

După despărțirea de norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, „principalul” din ultimii doi ani și jumătate, gruparea „diavolilor” l-a ales pe Rangnick să conducă echipa până la finalul acestui sezon.

Ulterior, neamțul va activa la Manchester United, pentru următorii doi ani, într-un rol de consultanță.

„Sunt încântat să mă alătur clubului și concentrat să fac ca acest sezon să fie unul de succes. Acest lot e plin de talent.

Toate eforturile mele se vor îndrepta spre a ajuta acești jucători să-și împlinească potențialul, atât individual cât și, cel mai important, la nivel colectiv”, a declarat Rangnick, în noua sa calitate.

Până la înscăunarea lui Ralf Rangnick, de echipă s-a ocupat Michael Carrick, în ultimele două meciuri: 1-1 cu Chelsea (Premier League) și 2-0 cu Villarreal (Liga Campionilor).

Ralf Rangnick a fost luat de englezi de la Lokomotiv Moscova, unde era director sportiv și de comunicare la clubul din Rusia. Germanul a plecat cu scandal de la Moscova. Lăsați baltă în plin campionat, rușii l-au acuzat pe neamț că a fugit ca un laș.

Ralf Rangnick o preia pe Manchester United pe locul 1 în grupa F din Champions League, cu 10 puncte după 5 runde și cu calificarea în faza optimilor asigurată, în vreme ce situația din campionat este îngrijorătoare.

După 13 etape, „diavolii roșii” ocupă locul 10, cu 18 puncte, 6 sub primul loc care asigură calificarea în grupele Champions League, ocupat de West Ham United.

Tot luni, ziua instalării oficiale a germanului, dar seara, o altă veste, mai puțin bună, a lovit vedeta clubului din Manchester.

„Rezervă” cu Chelsea, duminică, Cristiano Ronaldo a privit a doua zi cum marele său rival, Leo Messi, a ridicat al 7-lea „Balon de Aur” (portughezul a rămas cu 5).

Înaintea meciului de joi, sunt probleme de lot pentru United. Pogba, Varane, Cavani și Shaw nu sunt apți de joc. Dincolo, Kolasinac și Xhaka nu vor putea fi folosiți de spaniolul Arteta.

Arsenal este singura dintre primele 5 echipe din Premier League cu golaveraj negativ (15-17).

Echipa și-a revenit din morți și, deși investițiile nu sunt la nivelul celor de la Chelsea, Liverpool, Manchester City sau Manchester United, rezultatele sunt evidente.

Din ultimele 13 jocuri, gruparea de pe „Emirates” a pierdut unul singur, 0-4 cu Liverpool.

În rest, 10 victorii și două remize. Arsenal este pe 5, cu 23 de puncte. Liderul Chelsea are 33 de puncte după 14 runde.

Arsenal este un fel de „bestie neagră” pentru Manchester United. „Diavolii” nu i-au bătut niciodată pe „tunari” în ultimele 5 dueluri, indiferent de locul de disputare al partidei.

În 2020, 0-0, 1-0 și 2-0. În 2019, 1-1 pe „Old Trafford” și 2-0 pentru gazde, pe „Emirates”.

La Superbet, cota pentru GG (ambele marchează) este 1.7.

Manchester United vs Arsenal
GG
Cotă 1.7

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol