Meci de vis în etapa a 13-a din Premier League. Lider în Anglia și campioană a Europei, Chelsea Londra o primește acasă pe Manchester United, duminică, 28 noiembrie, de la ora 18:30.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Chelsea este o mașină de fotbal de câteva meciuri încoace. Conduce cu 3 puncte avans în Premier League (29 de puncte, comparativ cu cele 26 ale campioanei en-titre, Manchester City) și are o apărare beton: doar 4 goluri încasate.

În Liga Campionilor, la mijlocul săptămânii, campioana Europei s-a distrat cu Juventus Torino, scor 4-0, determinându-l pe marele antrenorul italian Fabio Capello să exclame: "Chelsea i-a dat o lecție de fotbal lui Juventus".

Iar echipa strălucește pe toate planurile, nu doar în defensivă. Marchează cu ușurință, deși nu l-a avut multă vreme valid pe Romelu Lukaku. Belgianul n-a jucat nici în victoria cu 3-0 împotriva celor de la Leicester.

Recuperat, "Big Rom" a stat pe bancă la jocul cu Juve, nefiind folosit. Va intra, mai mult ca sigur, cu United.

Germanul Thomas Tuchel a format o "morișcă" eficientă în atac, cu nume multe și din toate compartimentele pe lista marcatorilor, indiciu clar că gloria în fața porții nu a fost rezervată doar pentru nouarul echipei.

Ultimul eșec al londonezilor, indiferent de competiție, datează de pe 29 septembrie, 0-1 cu Juventus, la Torino.

Edouard Mendy s-a aflat, involuntar, în mijlocul unui scandal mediatic. Trei ziare au publicat, greșit, fotografia portarului de la Chelsea, într-un caz de agresiune sexuală în care era implicat, de fapt, un fotbalist cu același nume de familie.

Celălalt Mendy, aflat în închisoare sub acuzația că ar fi comis o serie de violuri, are prenumele Benjamin.

Este francez de origine senegaleză, 27 de ani, și a jucat la Manchester City până în urmă cu 3 luni. Pe 26 august 2021, a fost arestat de poliție sub acuzația de viol și hărțuire a două femei și a unui minor.

Cauțiunea a fost refuzată pentru că, în perioada de izolare, a găzduit acasă o petrecere clandestină, încălcând legea.

Manchester City l-a suspendat imediat. Pe 10 septembrie, Benjamin s-a prezentat în instanță, pentru a fi trimis înapoi la închisoare.

Audierea în acest proces va avea loc pe 15 decembrie, însă, săptămâna trecută s-a vorbit din nou despre el, acuzat că ar fi comis alte două infracțiuni sexuale.

Ocazie cu care două ziare franceze și unul englez au însoțit textul cu fotografii greșite, publicând imaginea lui Edouard Mendy, portar la Chelsea, cumpărat de Blues în vara anului trecut și devenit unul dintre punctele forte ale echipei londoneze.

Astăzi, Edouard este unul dintre cei mai buni portari din Europa. Are 29 de ani, senegalez cu cetățenie franceză, fiind cumpărat de la Rennes pe 24 august 2020, la recomandarea fostului portar Petr Cech.

Edouard este foarte sensibil la campaniile antirasism. După publicarea incorectă a fotografiilor, acesta a reacționat pe rețelele de socializare.

Manchester United, în schimb, are griji de altă natură. Este pe locul 8 în Premier și are obiective mai puțin îndrăznețe decât rivala.

Este la 12 puncte de Chelsea. Vine după 2-0 cu Villarreal, în Ligă. După demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, de echipă se ocupă interimarul Carrick, dar este așteptat francezul Zinedine Zidane.

O soluție ar putea fi argentinianul Mauricio Pochettino, care duce dorul Angliei după perioada Tottenham.

Presiunea de la PSG îi displace sud-americanului, care ar fi dispus să-i cedeze locul său lui Zidane la Paris, pentru a avea cale liberă către Manchester United.

Însă, "Zidou" ar fi încântat să ajungă mai degrabă pe banca Franței, acolo unde se află fostul său coleg Didier Deschamps.

Pe lista americanilor care conduc United ar fi intrat și Roberto Mancini, campion al Europei cu Italia. Selecționerul italian are de disputat barajul de Cupa Mondială din Qatar 2022.

Superbet propune cota 2.30 pentru semnul X la pauză (egalitate după primele 45 de minute).

Chelsea vs Manchester United
Cotă
Rezultat de egalitate la pauză
2.30

* cote valabile la ora publicării acestui articol