​În timp ce tremură pentru viitor, cu multe incertitudini la toate etajele clubului, FC Barcelona trage tare să păstreze locul 2 în Grupa E a Ligii Campionilor la fobal. Nu este cu spatele la zid, dar n-are voie să repete noaptea de coșmar de la Lisabona, când Benfica a învins cu 3-0.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Catalanii au o zestre de 6 puncte, cu două mai multe decât portughezii pe care îi înfruntă marți, 23 noiembrie, începând cu ora 22:00.

Înscăunat în locul falimentarului olandez Ronald Koeman, antrenorul Xavi a debutat sâmbătă cu o victorie acasă, 1-0 în derby-ul local cu Espanyol, iar acum primește botezul cupelor europene.

Cu Espanyol, a decis, din penalty, Memphis Depay, a cărui încredere este maximă, după ce a calificat Olanda la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Cu 12 goluri și 6 pase decisive, Depay a fost golgheterul preliminariilor europene, la egalitate de goluri (nu și de assist-uri) cu englezul Harry Kane.

FC Barcelona are probleme de lot. De la mijloc în sus, soluțiile câștigătoare sunt limitate. Brathwaite, Dest, Fati, Pedri și Aguero sunt accidentați sau în proces de recuperare. Situația lui Sergio Aguero este mai gravă, în cazul argentinianului vorbindu-se despre retragerea din activitate, după ce s-a descoperit că suferă de aritmie cardiacă.

A venit Dani Alves, dar, la 38 de ani, brazilianul pare mai degrabă util în vestiar, pentru a face atmosferă bună, decât pe teren. Barcelona nu face, de regulă, astfel de repatrieri, însă criza financiară și nevoile sportive își spun cuvântul.

Benfica s-a distrat în Cupă cu Pacos de Ferreira, scor 4-1, iar în campionat este pe ultimul loc al podiumului, după rivalele FC Porto și Sporting Lisabona.

Almeida, Bernardo, Dias, Lazaro, Nunz, Pinho și Seferovic nu pot fi utilizați de lusitani pe "Nou Camp".

În celălalt meci din grupă, Dinamo Kiev vs Bayern Munchen. Nemții conduc detașat grupa.

Superbet pune la bătaie cota 1.47 pentru O1+ (oaspeții marchează minimum un gol).

Barcelona vs Benfica
O1+
Oaspeții înscriu minimum un gol
1.47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol