Etapa a 12-a din Anglia scoate la iveală un meci de 5 stele, între Liverpool și Arsenal. Partida are loc sâmbătă, de la ora 19:30.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Echipa pregătită de Mikel Arteta, cu 4 victorii consecutive, caută să dea lovitura și pe "Anfield", mai ales că ultimele 3 înfrângeri suferite de oamenii lui Jurgen Klopp au venit toate împotriva trupelor londoneze.

După pauza pentru echipele naționale, Premier League revine în forță cu un clasic al fotbalului englez.

The Gunners, "tunarii", sunt în creștere cu Mikel Arteta pe bancă: locul 5, cu 20 de puncte.

"Cormoranii" sunt o poziție mai sus, cu 22 de puncte. Germanul Jurgen Klopp vrea să țină pasul cu liderul (Chelsea are 26 de puncte). Asta în timp ce londonezii caută o confirmare în plus a momentului excelent de formă.

Liverpool a pierdut în cea mai recentă etapă din Premier League, înainte de pauza pentru echipele naționale, 2-3 cu West Ham United. Liverpool nu a mai câștigat în campionat de la 5-0 cu Manchester United, disputat pe 24 octombrie.

Talentata echipă de tineri antrenată de Mikel Arteta culege roadele muncii: în Premier League are 3 victorii consecutive, cu Aston Villa (3-1), Leicester (2-0) și cu Watford ( 1-0). Având în vedere și victoria cu 2-0 în fața lui Leeds, în Cupa Ligii, înseamnă 4 victorii consecutive.

Cel mai recent eșec al londonezilor, pe 28 august, 0-5 cu Manchester City, în campionat. Arsenal este echipa din Premier League cu cea mai lungă serie de meciuri fără eșec.

Din decembrie 2018, cu Unai Emery pe bancă, Arsenal nu se mai descurcase atât de bine.

Liverpool este neînvinsă acasă în ultimele 9 meciuri de Premier League. Totuși, londonezii au câștigat doar unul dintre cele 11 meciuri jucat împotriva "roșiilor", de când Jurgen Klopp face legea pe "Anfield".

Mo Salah are 10 goluri, fiind cel mai prolific fotbalist din Premier League în acest sezon. Starul de la Liverpool a marcat și la naționala Egiptului, iar moralul său este ridicat, traversând o formă excelentă.

Liverpool începe tare meciurile, reușind să puncteze pe teren propriu încă din prima repriză.

Superbet oferă cota 1.95 pentru semnul 1 la pauză (gazdele vor conduce pe tabelă după primele 45 de minute).

Liverpool vs Arsenal

Gazdele conduc la pauză
1.95

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol