Bundesliga își reintră în drepturi, după ce naționala de fotbal a Germaniei a dus la bun sfârșit campania de calificare la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, unde nemții s-au calificat din grupa României pierzând un singur meci, 1-2 cu Macedonia de Nord.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Greii naționalei provin de la campioana Bayern Munchen, formație care o înfruntă, în deschiderea etapei cu numărul 12, pe Augsburg, de la ora 21:30.

Bavarezii sunt lideri, cu 28 de puncte, cu 4 mai multe decât Borussia Dortmund, aflată pe locul secund.

Bayern are cel mai bun atac din divizie, cu 40 de goluri realizate și doar 11 încasate, a doua defensivă (la egalitate cu Leipzig și cu Mainz), dar după Freiburg (9 goluri).

5 internaţionali germani convocaţi pentru ultimele două partide din campania de calificare la CM 2022, din Qatar, au fost nevoiţi să intre în izolare, după ce unul dintre ei a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Fotbaliștii plasaţi în izolare sunt Gnabry (26 de ani), Musiala (18 ani), Kimmich (26 de ani) şi Adeyemi (19 ani), primii 3 fiind de la Bayern. Dintre toţi, doar Kimmich nu este vaccinat.

Jucătorii şi corpul tehnic al naţionalei Germaniei au fost testaţi luni la Wolfsburg, înaintea meciurilor de joi, cu Liechtenstein, şi de duminică, din Armenia. Un eventual focar de Covid ar naște probleme mari la Bayern.

"Nu sunt vaccinat împotriva Covid, este adevărat, am unele îngrijorări cu privire la lipsa unor studii privind efectele pe termen lung ale vaccinului", a precizat Joshua Kimmich despre alegerea sa de a nu se vaccina împotriva coronavirusului.

Deşi susţine campania de vaccinare, jucătorul lui Bayern Munchen se numără printre acei jucători "no vax", chiar dacă preferă să nu fie definit ca atare.

Situaţia internaţionalului german a stârnit reacţia ministrului german de interne Horst Seehofer, care, scrie "Bild", a făcut un apel public către jucător:

"Gândeşte-te bine şi vaccinează-te! Eşti un model şi dacă te vaccinezi tu, şi alţi oameni vor fi tentaţi să facă acest lucru".

De aceeaşi părere este şi preşedintele Comitetului pentru vaccinare, Thomas Mertens: "Kimmich este cu siguranţă un expert în fotbal, dar nu şi în imunizare şi vaccinuri".

Augsburg nu emite pretenții la cupele europene. E cu un picior în mlaștină, dar ar putea profita de situație, dacă, până la ora meciului, criza sanitară se va instala în curtea adversarilor.

Augsburg s-ar bucura să evite retrogradarea. Este pe loc de baraj, 16, cu doar 9 puncte și doar 9 goluri înscrise. Sub Augsburg sunt doar Arminia Bielefeld (8 puncte) și SpVgg Greuther Furth (un punct).

Superbet oferă cota 1.8 pentru pariul O2+ (două goluri sau mai multe marcate de oaspeți) după pauză.

Augsburg vs Bayern
1
X
2
Cote
12.50
7.80
1.20

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol