Liga 1 la fotbal a ajuns la etapa cu numărul 16, prima a returului. Runda începe vineri în România, la capătul unei săptămâni care a arătat limitele echipei naționale, care a ratat prezența în play-off-ul pentru Cupa Mondială din Qatar 2022.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Pe arena "Ilie Oană" din Ploiești, unde joi au evoluat Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna, în Liga 2, Rapid va fi pusă la încercare de Chindia Târgoviște, de la ora 20:30.

Chindia este pe locul 10, iar Rapid - pe 5. În puncte, distanța este de 9.

În meciul-tur, de pe 18 iulie, pe "Arena Națională", Rapid s-a impus în prima partidă oficială de la revenirea în Liga 1 după 6 ani.

Elevii lui Mihai Iosif au învins Chindia Târgoviște cu scorul de 1-0, după un meci în care au dominat aproape complet.

A fost un meci strâns, fiind borna cu care giuleștenii marcau seria de meciuri fără gol încasat.

Golul partidei a picat în minutul 57, când mingea a ajuns la Bălan în interiorul careului. Popadiuc a încercat să degajeze balonul, care s-a lovit de picioarele lui Bălan și a ricoșat în poartă. Era prima înfruntare din istorie între cele două echipe.

Ambele formații și-au păstrat antrenorii: Emil Săndoi, respectiv Mihai Iosif.

Tehnicianul trupei din Giulești consideră că perioada petrecută de Rapid în Liga 2 a fost mult mai dificilă decât va fi competiția din prima ligă, din cauza presiunii imense care era pusă pe umerii echipei din partea suporterilor care își doreau promovarea.

Chindia a câștigat amicalul cu Petrolul, disputat la finele săptămânii trecute la Ploiești, 4-1 pe "Ilie Oană".

Golurile trupei din Târgoviște, dar care dispută meciurile de acasă când la Buzău, când la Ploiești, au fost marcate de Dulca, Neguț, Popa și de Florea.

Chindia o va întâlni pe Sepsi OSK în sferturile de finală ale Cupei României. Partidele vor avea loc în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2021, într-o singură manșă, eliminatorie.

În ultima rundă dinaintea întreruperii campionatului, Chindia a pierdut acasă, 0-1 cu Gaz Metan Mediaș.

Antrenorul Emil Săndoi, fost fundaș central, încearcă să organizeze cât mai bine apărarea: "A fost al 10-lea gol primit în acest sezon, o fază fixă netratată cu atenție, se pierde marcajul, asta a făcut diferența. Am simțit că nu e ziua noastră.

Echipele care sunt în inferioritate numerică speculează la maximum aceste faze fixe".

Superbet oferă cota 1.45 pentru un meci strâns, 0-2 goluri în meci.

Chindia vs Rapid 1 X 2
Cote 3.20 2.90 2.55

* cote valabile la ora publicării acestui articol