Calificările pentru Qatar 2022 se dispută la foc automat. În zona America de Nord și Centrală, evenimentele sunt abia la jumătatea drumul. În grupă, 6 curse au fost deja parcurse, încă 8 lupte sunt programate.

Pontul zileiFoto: Profimedia

SUA se confruntă cu Mexic, în etapa cu numărul 7. Meciul se va disputa pe stadionul TQL din Cincinnati. Startul, în noaptea dintre 12 și 13 noiembrie.

Sâmbătă, în zori, de la ora 4:10. Va fi duelul primelor două clasate. Mexic este prima, cu 14 puncte. Naționala cu stele și dungi pe drapel o urmează, 3 puncte mai jos. Primele 3 locuri din grupă accesează direct Cupa Mondială, poziția a 4-a în clasament merge în playoff.

În meciurile din octombrie, SUA au adunat două victorii (cu Jamaica și cu Costa Rica) și o înfrângere împotriva statului Panama.

Mexic a obținut două victorii împotriva Honduras și El Salvador și o remiză cu Canada. KO-ul cu Panama este singurul pas greșit al echipei pe care o antrenează Berhalter. Au urmat 3 victorii și două remize.

Mexic, pe de altă parte, nu a pierdut niciodată până acum. Rămâne favorită: 4 victorii și două remize. Va fi și un duel McKennie împotriva lui Lozano, printre cei mai reprezentativi jucători ai naționalelor lor.

Busio, un foarte tânăr mijlocaș de la Venezia, își găsește loc și în naționala de seniori. SUA și Mexic s-au duelat de 49 de ori.

Bilanțul este ușor favorabil lotului condus de Berhalter: 20 de victorii SUA contra celor 16 victorii ale mexicanilor plus 13 remize.

Ultima întâlnire este foarte recentă: finala Gold Cup de pe 2 august. Statele Unite au luat trofeul datorită golului lui Robinson din prelungiri.

Adesea, cele două echipe naționale s-au luptat pentru cupă, chiar și în 2019, când mexicanii au triumfat cu un gol al lui Jonathan dos Santos.

În ultimele cinci jocuri, SUA au câștigat de 3 ori și a pierdut două. Acum, scopul este să obțină biletele pentru Qatar 2022.

Drumul până la Cupa Mondială este încă lung, iar remiza le convine ambelor.

Scor corect 1-1 are cota 5.5 la Superbet. (* cotă valabilă la ora publicării acestui articol)

Vezi aici mai multe cote și pariuri