În campania pentru Cupa Mondială, naționala de fotbal a Angliei conduce Grupa I cu 20 de puncte, dar n-are liniște deplină. Polonia este la doar 3 puncte în spate, iar Albania - la 5 puncte. Practic, "leii" britanici au asigurată prezența la baraj, dar vineri, 12 noiembrie, de la ora 21:45, vor căuta să-și securizeze prima poziție.

Pontul zileiFoto: Profimedia

Între cele două echipe care se vor duela pe Wembley se află Polonia, care va ieși pe teren împotriva Andorrei. Lewandowski și colegii săi ar putea profita de un eventual pas greșit al insularilor. În ultima etapă, Anglia n-ar trebuit să aibă probleme cu San Marino, Albania va juca împotriva Andorrei, iar Polonia va găzdui Ungaria.

Cu 4 puncte în ultimele două jocuri, Anglia și-a complicat existența. După victoria clară în fața Andorrei, 5-0 în deplasare, echipa antrenată de Gareth Southgate a fost oprită acasă de Ungaria: 1-1, penalty transformat de Sallai plus reușite lui Stones. Cu o rundă înainte, Polonia reușise o remiză contra Angliei.

Albania vine după înfrângerea pe teren propriu împotriva Poloniei: golul decisiv al lui Karol Swiderski, în minutul 77. Meci strâns și eșec care apăruse după 3 victorii consecutive pentru echipa lui Edy Reja.

În tur, Anglia s-a impus cu 2-0 în Albania datorită golurilor lui Harry Kane și Mason Mount.

În total sunt 5 dueluri între aceste două echipe și toate au disputate în calificările la Cupa Mondială. Înainte de această ediție, cele două naționale erau în aceeași grupă pentru Italia '90 și pentru Coreea de Sud-Japonia 2002. Bilanțul este clar și incontestabil în favoarea britanicilor: 5 victorii în tot atâtea jocuri. Cu un singur gol încasat, la meciul de 3-1 din deplasare (28 martie 2001).

În meciurile jucate în Anglia, reprezentativa "Three Lions" a câștigat cu 5-0 și 2-0. Casele de pariuri indică faptul că speranțele Albaniei pentru un succes sunt foarte scăzute.

ANGLIA vs. ALBANIA COTĂ
Pariul 0-3 goluri 1.5

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Vezi aici mai multe cote și pariuri