Liga 1 și toate celelalte divizii de fotbal din Europa se opresc din nou. Este vremea echipelor naționale. Calificările continentale intră în faza decisivă: se dispută accesul direct la Cupa Mondială Qatar 2022, întrecere programată peste circa un an.

Pontul zileiFoto: Profimedia

România și Islanda au meci direct pe stadionul "Steaua", joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, în penultima etapă din faza grupelor. Cu Germania (21 de puncte) deja calificată, în Grupa J rămâne de tranșat disputa pentru locul de baraj (de fapt, un play-off în mai multe runde).

România (13p), Macedonia de Nord (12p) și Armenia (12 puncte) se luptă pentru a termina imediat în spatele nemților. Cu 8 puncte, Islanda nu păstrează șanse, dar rămâne o trupă periculoasă.

Mirel Rădoi a anunțat lista cu cei 26 de jucători pe care va miza în ultimele două meciuri din preliminariile CM 2022 (cu Islanda pe 11 noiembrie și Liechtenstein pe 14, în deplasare).

Cea mai mare surpriză a selecționerului este convocarea lui Enes Sali, mijlocașul de doar 15 ani de la Farul Constanța, care a debutat în acest sezon în Liga 1 și abia a strâns 7 meciuri în campionat. Puștiul lui Hagi va împlini 16 ani pe 1 februarie.

Jucătorul trecut și pe la juniorii Barcelonei este la Academia "Gheorghe Hagi" din 2018, iar în acest sezon a debutat la seniori. Până acum, a evoluat doar pentru naționalele de juniori ale României. Dacă nu va debuta pentru tricolori la seniori în cele două partide din preliminarii, va avea șansa să joace fie pentru Canada, fie pentru Turcia.

România este la mâna ei, în sensul că-și va păstra poziția secundă dacă va câștiga ultimele două jocuri rămase, dar selecționerul a agitat lucrurile prin anunțul că meciurile cu Islanda și Liechtenstein sunt ultimele pentru el ca selecționer. "Trebuie să vă căutați antrenor", le-a zis Rădoi celor de la FRF.

Rămâne de văzut cât de neclintit poate rămâne tehnicianul în fața rugăminților venite din partea oficialilor și jucătorilor, însă cert este faptul că anunțul său a picat ca nuca-n perete.

Cu Islanda, România nu-l va putea folosi pe marcatorul unicului gol din succesul cu Armenia, Alexandru Mitriță, accidentat la formația de club, PAOK Salonic.

În tur, România a învins cu 2-0, goluri Man și Stanciu în repriza a doua.

România vs Islanda 1 X 2
Cote 1.60 3.85 6.00

* cote valabile la ora publicării acestui articol