Rapid vs FC U Craiova 1948: Duelul nou-promovatelor are loc luni seară, în epilogul etapei a 14-a din Liga 1 la fotbal, de la ora 20:30.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Deși oltenii au promovat en-fanfare în prima divizie, giuleștenii o duc mai bine pe prima scenă, unde acomodarea s-a făcut repede, iar rezultatele au apărut aproape peste noapte.

Între cele două echipe este acum o distanță de 10 puncte, greu de anticipat, la cum au decurs evenimentele în sezonul trecut al diviziei secunde.

Rapid „locuiește” la etajul 7 al clasamentului, cu cele 22 de puncte care să-i țină de cald pentru la iarnă, la un punct în spatele ultimele poziții care asigură prezența în play-off, ocupată de UTA.

Craiova este abia pe locul 12 și nu se gândește la Europa, ci cum să procedeze mai util pentru a permanentiza și dincolo de vara anului 2022 legătura cu Liga 1.

Rapid are chef de fotbal în această perioadă a sezonului, în care traversează o perioadă fertilă în atac. Etapa trecută, a egalat-o dramatic pe Dinamo și a plecat cu un punct din „Groapă”.

Veniți cu pretenții din Liga 2, craiovenii patronați de Adrian Mititelu se așteptau ca investițiile să dea roade instantaneu.

Echipa n-a avut „chimie” cu antrenorul ales să construiască o formație redutabilă.

Flavius Stoican i-a luat locul lui Adrian Mutu, cel care îi făcuse pe olteni să viseze la primele locuri atunci când a semnat contractul.

Victoria din partida cu Mediaș, 2-0, i-a mai îmbujorat pe olteni, care au fost ofiliți în luna octombrie.

Stoican cunoaște clubul, deși nu este prea clar pentru care Craiova a activat ca jucător, și are dorință de a demonstra că merită să activeze la nivel înalt, nu prin diviziile inferioare, unde s-a chinuit în ultimul timp.

Sportingbet propune cota 1.61 pentru un gol marcat de Craiova în poarta Rapidului.