Meci cu sens unic pe stadionul „Diego Maradona”, în etapa a 10-a din campionatul de fotbal al Italiei, unde formația SSC Napoli urmează să fie pusă la încercare de echipa FC Bologna, ocupanta locului 10. Jocul are loc joi seară, ora 21:45.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Napoli s-a întors pe jumătate fericită din „Cetatea Eternă”, la capătul unui 0-0 vibrant cu AS Roma, trupa de pe locul 4.

A fost un meci cu nervi pe banca tehnică. Cei doi antrenori, Jose Mourinho și Luciano Spalletti, au fost eliminați pentru proteste.

„A fost o partidă mare, avem posibilități de a ne îmbunătăți jocul”, a comentat, la final, Spalletti, fluierat de suporterii romani, deși a slujit-o cu folos pe AS Roma în două perioade (2005-2009 și 2016-2017).

Spalletti a plătit pentru relația rece avută cu simbolul Romei, Francesco Totti. Fotbalistul a spus că tehnicianul a fost motivul retragerii sale din activitate, în 2017.

La Roma, simbolul napoletanilor a fost stoperul senegalez Kalidou Koulibaly, de netrecut pe „Olimpico”. Dar, contra Bolognei, greul se mută pe atac.

Iar presiunea este în creștere pentru Napoli, care este nevoită să joace mereu în campionat după rivala AC Milan (ambele fiind singurele neînvinse din Serie A).

Explicația stă în faptul că AC Milan, jucând în Liga Campionilor, are partide programate fie marți, fie miercuri, în timp ce Napoli, participantă în Liga Europa, evoluează exclusiv în ziua de joi.

Programul din cupele europene le obligă să-și stabilească partidele din campionat în zile diferite, cu Napoli ieșind pe teren, de fiecare dată, după AC Milan.

Bologna n-a avut o zi prea bună în runda trecută, 2-4 acasă cu AC Milan, cu doi jucători eliminați: Soumaoro și Soriano.

Titlul în acest sezon se anunță o afacere în doi, între Napoli și AC Milan. Distanța dintre cele două din frunte și locurile 3 (Inter Milano) și 4 (AS Roma) este de 7, respectiv 9 puncte. Se poate spune că s-a căscat deja o groapă greu de astupat.

În ultimele 5 meciuri directe, fiecare formație a câștigat de două ori, iar un meci s-a terminat la egalitate. În 2019, Bologna a învins cu 3-2 acasă și cu 2-1 în deplasare.

Remiza s-a produs în 2020, 1-1, iar cele mai recente partide le-au revenit celor de la Napoli, 1-0 și 3-1.

La Sportingbet, un gol marcat de Bologna are cota 1.63.