Meci promițător între Turcia și Norvegia, vineri seară, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal. Se dispută la Istanbul, de la ora 21:45. Gazdele nu au voie să piardă, pentru nordici ar fi bună și remiza.

Foto:

În Grupa G, Olanda și Norvegia sunt primele, cu câte 13 puncte, dar Turcia stă în coasta lor, cu 11 puncte.

Moralul Semilunei a fost zdruncinat în actuala campanie, după ce traseul la Euro 2020 a lăsat urme de tristețe. Turcia condusă de Şenol Guneş a fost dezmembrată de Țările de Jos, dirijată de Louis van Gaal, scor 1-6.

Rezultatul a produs șoc la echipă. Şenol Guneş, aflat la al doilea mandat la națională, după locul 3 la CM 2002, a fost concediat.

Rezultatele foarte slabe de la Euro, locul 4 în Grupa A, cu trei eșecuri și golaveraj 1-8, îi afectaseră poziția, iar înfrângerea suferită în ultimul meci, la Amsterdam, în preliminariile CM 2022, a fost decisivă. Guneş fusese adus în 2019, pentru a-l înlocui pe românul Mircea Lucescu.

În locul celui demis a fost pus un antrenor german. Stefan Kuntz, fost selecţioner al naţionalei Under 21 a Germaniei, a fost numit pe banca tehnică a primei reprezentative a Turciei.

Norvegia și-a refăcut golaverajul cu Gibraltar, 5-1, și mizează pe pofta permanentă și nestăvilită de gol a lui Erling Haaland, golgheterul dorit de toată Europa.

La Winmasters, cota pentru scorul exact 1-1 este 8,25.