Ligue 1, prima divizie de fotbal a Franței, propune vineri, în deschiderea etapei a 5-a, duelul Lorient - Lille, de la ora 22:00. Niciuna dintre cele două formații nu are oameni de bază la echipa națională a Franței, așa că nu se poate spune că jucătorii lor vor fi obosiți la ora jocului.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

După ce a bătut PSG-ul în Supercupă, Lille a început treaba în campionat chinuit și neconvingător. A debutat cu un 3-3 cu Metz în deplasare, apoi a urmat un uluitor 0-4 acasă cu Nice, formația care i-a „răpit” antrenorul care a făcut-o campioană. Apoi, încă o remiză, 1-1 cu Saint-Etienne, și un success la limită, 2-1 cu Montpellier.

Criza campioanei se datorează, după câte se pare, plecării lui Christophe Galtier (54 de ani), antrenorul alături de care Lille a reușit să producă surpriza și să cucerească titlul în sezonul trecut, în dauna lui PSG. Acesta a plecat în această vară la Nice și i-a administrat o corecție fostei sale echipe.

La timona echipei a venit Jocelyn Gourvennec, 53 de ani, care a fost crescut de Lorient la juniori, iar prima aventură ca senior a avut-o pentru această formație, în perioara 1987-1991.

Ca și Lille, Lorient are tot 5 puncte după 4 etape, dar a disputat 3 jocuri în deplasare. Acasă, s-a descurcat minunat, a dispus de AS Monaco, scor 1-0, așa că Lille nu va avea viață ușoară în meciul de vineri.

Superbet îi ademenește pe pariori cu cota 2.05 că se vor marca 2-3 goluri.