Începe Premier League, cel mai puternic campionat al lumii, care a dat 3 dintre ultimele 4 finaliste din Liga Campionilor și Liga Europa.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Brentford vs Arsenal, primul meci al noului sezon din Premier League

După Supercupa câștigată de Leicester (1-0 cu campioana Manchester City), primul meci din runda inagurală a Premier League se joacă vineri, de la ora 22.00, între debutanta Brentford și Arsenal, un ”greu” care trăiește în ”mizerie” de câteva sezoane.

Brentford este nou-promovată în Premier League, după ce sezonul trecut a ajuns până în semifinalele Cupei Ligii, fiind eliminată de Tottenham, și a ratat promovarea la mustață, pierzând dramatic finala play-off-ului pentru promovare în fața celor de la Fulham. Anul acesta, n-a mai dat greș.

Brentfort este un club care a fost aproape de faliment și care are o poveste fabuloasă. A fost aproape pe faliment în anul 2012, având datorii de 500.000 de lire sterline.

Afaceristul Matthew Benham, fan înfocat al echipei, a fost salvatorul clubului care evolua pe atunci în League One. Afaceristul a achitat toate datoriile și a investit de atunci și până în prezent aproape 90 de milioane de lire sterline. Benham a modernizat bazele de pregătire și stadionul, înființând un centru de copii și juniori de înaltă calitate.

Niciun jucător de la academia lui Brentford nu mai debutase la echipa mare începând cu anul 2005. Treptat, Brentford s-a transformat dintr-o echipă ce “le hrănea” pe celelalte formații cu tinere talente, într-un club cu o academie prestigioasă.

De asemenea, Brentford a adoptat un model nou de evaluare a performanțelor echipei.

Benham este un mare fan al statisticilor preconizate și se folosește de datele respective pentru a obține o altă perspectivă asupra clasamentului și rezultatelor din campionat.

Brentford s-a descurcat minunat în pregătiri: 2-1 cu Valencia, 2-2 cu Manchester United. În schimb, Arsenal s-a făcut de râs: 0-1 cu Tottenham, 1-2 cu Cheslea, 2-2 cu Rangers și 1-2 cu Hibernian. Așadar, goluri încasate la fiecare partidă.

După un sezon precedent în care au ratat toate obiectivele, tunarii nu vor participa în cupele europene, pentru prima dată în secolul 21. Tunarii au terminat abia pe locul 8, la 1 punct în spatele rivalilor din nordul Londrei, Tottenham.

Mikel Arteta continuă să primească încredere din partea conducerii, dar lotul nu îl prea ajută, arătând bine doar în atac, unde sunt Pepe, Aubameyang și Lacazette. Fostul secund a lui Pep Guardiola a cumpărat puțin.

Pe lângă doi jucători reveniți după îmăprumuturi, au mai venit la echipă Nuno Tavares, un fundaș stânga care a impresionat la Benfica, plus Albert Sambi Lokonga, un mijlocaș central venit din Belgia de la Anderlecht pentru aproape 20 de milioane de euro.

Momentan, Arsenal are un lot de 27 de jucători, cu o medie de vârstă destul de scăzută, 25,8 ani.

La finalul sezonului 2017/2018 au apărut primele probleme la Arsenal, cu Arsene Wenger ca antrenor. Înainte de sezonul următor, francezul a fost înlocuit, considerându-se că el este problema. Au trecut 3 sezoane de atunci, iar Arsenal este într-o cădere continuă, reușind să câștige doar două trofee, FA Cup și Supercupa Angliei.

Arsenal este echipa care va deschide noul sezon de Premier League, pe terenul debutantei pe prima scenă a fotbalului englez, Brentford, un meci destul de complicat pentru tunari, care sezonul trecut au pierdut multe puncte cu formațiile liliputane.

Nu se anunță un meci zgârcit de goluri, iar Superbet oferă cota 2 pentru pariul că se vor marca între 3 și 5 goluri.