​​În Scoția se joacă joi, de la ora 21:00, meciul de Liga Europa dintre St. Johnstone și Galatasaray Istanbul. Turcii n-au fost în stare să învingă acasă, iar la retur sunt în pericol de eliminare. S-a terminat 1-1 la Istanbul.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Nici marele strateg Fatih Terim n-are leac pentru criza Galatei. Iar o excludere din Liga Europa, venită după prăbușirea din preliminariile Ligii Campionilor, unde a fost pulverizată de PSV Eindhoven în dublă manșă (5-1 și 2-1), nu l-ar putea salva de rușine și, probabil, de la demitere pe ”Împărat”.

Înaintea celor două bătăi crunte încasate de la olandezi, Galatasaray încântase cu 8 victorii la rând, dintre care 6 în Șuperlig și două în jocuri de verificare (4-2 cu Kasimpașa Istanbul și 2-1 cu Dinamo București).

Achizițiile din vară au fost de criză. Clubul se străduiește să scape de salariul faraonic al lui Radamel Falcao (4 milioane de euro pe sezon). Etapa lui Radamel Falcao, revenit dintr-un an chinuit de accidentări, la Galatasaray se încheie.

Însuși președintele clubului a fost cel care, după întâlnirea atât cu Radamel Falcao, cât și cu Sofiane Feghouli, le-a comunicat că nu există nicio modalitate de a le plăti salariile și că, prin urmare, își pot căuta noi echipe:

„Am vorbit cu Falcao și cu Feghouli. Au avut un contract, dar le-am spus că nu este posibil să plătim salariile respective și că trebuie să găsească un alt club”.

Ajuns la echipa otomană în vara anului 2019, atacantul columbian în vârstă de 35 de ani nu va rămâne la formația Cim Bom Bom, care se confruntă în prezent cu un moment dificil din punct de vedere sportiv, dar și economic.

Pe lista lui Falcao a intrat tocmai campioana Beșiktaș Istanbul, rivala Galatei. Cele două au terminat la egalitate de puncte, 84, sezonul trecut (golaveraj +45 pentru Beșiktaș, respectiv +44 pentru Galatasaray). A contat, însă, înaintea golaverajului, avantajul meciurilor directe. După Beșiktaș și Galatasaray, pe 3 a terminat Fenerbahce, a treia mare grupare a Istanbulului.

St. Johnstone este o echipă de nivel mediu în Scoția. Pierde greu, dar nici să câștige nu-i este prea facil. Are doar două puncte în campionat, după două remize. Nu ar fi exclusă încă o remiză în Liga Europa.

Un rezultat de egalitate are cota 3,35 la Casa Pariurilor, care premiază calificarea scoțienilor cu cota 2,62.