Anglia fotbalistică pornește la drum cu Supercupa, denumită oficial FA Community Shield. Campioana Manchester City și deținătoarea Cupei, Leicester, își vor încorda mușchii sâmbătă, ora 19:00, pe Wembley, arena care a produs durere britanicilor pe 11 iulie, la finala Europenelor.

Foto:

Ce a fost în stagiunea trecută se știe prea bine. Manchester City a dominat dictatorial campionatul, n-a avut cine s-o conteste, dar a terminat sezonul în lacrimi, pierzând finala Ligii Campionilor în fața celor de la Chelsea.

Supărare amestecată cu bucurie și la Leicester. La jumătatea lunii mai, echipa a câștigat în premieră Cupa Angliei, după 1-0 în finala cu Chelsea, pe Wembley. A decis golul mijlocașului belgian Youri Tielemans. Dar, în campionat a ratat locurile de Ligă, terminând pe 5, după City, United, Liverpool și Chelsea.

Manchester City este formația cu valoarea lotului cea mai ridicată din lume, peste un miliard de euro.

În această vară, ”cetățenii” nu au schimbat foarte mult și se vor baza în mare măsură pe lotul cu care au cucerit titlul. City a cedat câțiva jucători: Jack Harrison, Angelino, Lukas Nmecha, Eric Garcia și Aguero, ultimii doi plecați gratis la Barcelona.

Jack Grealish, marea noutate a lui City

A venit însă Jack Grealish, de la Aston Villa, în schimbul a 100 de milioane de lire sterline. Pe lângă acesta, este așteptat în curtea cetățenilor și starul lui Tottenham, Harry Kane.

Manchester City a făcut o ofertă oficială în valoare de aproximativ 116 milioane de euro, pentru a-l aduce de la Spurs. Nemulțumit că nu a fost lăsat să plece la formația antrenată de Pep Guardiola, Kane a refuzat să se prezinte la antrenamentele echipei.

Au fost cumpărați jucători pentru viitor. Kayky (mijlocaș dreapta, 18 ani), de la Fluminense, pentru 9 milioane de lire, se va alătura lotului în ianuarie 2022. La fel Metinho (mijlocaș central, 18 ani), de la Fluminense, adus pentru 4,5 milioane de Lire și care se va alătura lotului tot în ianuarie 2022.

Leicester a scos mulți bani din buzunar pentru transferuri. I-a cumpărat pe Patson Daka (atacant, 22 de ani), de la Red Bull Salzburg, pentru aproximativ 27 de milioane de lire, și pe Boubakary Soumaré (mijlocaș defensiv, 22 de ani), de la Lille, cu 18 milioane de lire. De asemenea, Ryan Bertrand (fundaș stânga, 31 de ani) a venit gratis de la Southampton.

Este început de sezon, iar echipele mai degrabă se protejează. Stanleybet oferă pariul ”Manchester Citycâștigă în timpul regulamentar, dar nu se înscriu mai mult de 4 goluri în meci”, pentru care oferă cota 2,35.