Dinamo și FC Voluntari închid prima etapă din Liga 1 la fobal, luni seară, de la ora 20.30. Este un meci inegal prin prisma problemelor infinite cu care se confruntă trupa "câinilor roșii", care începe o nouă stagiune a supraviețuirii.

Foto:

Dincolo, gruparea ilfoveană, care s-a salvat de la retrogradare câștigând clar meciul de baraj cu Dunărea Călărași, și-a pus ordine în conducere, înscăunându-l pe Gabriel Tamaș președinte-jucător, și beneficiază de stabilitate financiară grație infuziei de capital pe care o primește cu regularitate de la sponsorul Primăria Voluntari.

Cu investitorii spanioli dispăruți în ceață, Dinamo este ținută în viață de programului DDB. Conducătorii grupării socios l-au adus pe Dario Bonetti antrenor. Italianul a cerut răbdare de două-trei partide, pentru a putea cunoaște echipa.

Între timp, noua conducere a clubului lucrează îndeaproape cu fanii-acționari din DDB, pentru menținerea lui Dinamo pe linia de plutire. Într-un comunicat intern trimis membrilor DDB, sunt anunțate ultimele măsuri luate în cadrul clubului.

Printre acestea, faptul că a fost achitat restul de plată pentru licență, de 230.000 euro, și faptul că au fost virate fonduri pentru plata salariilor.

Liviu Ciobotariu, 50 de ani, antrenorul lui FC Voluntari, a prefațat partida cu Dinamo din prima rundă a Ligii 1

Fostul tehnician și jucător al "câinilor" a recunoscut că nu deține foarte multe informații despre adversarul pe care-l va înfrunta la începutul săptămânii viitoare în "Ștefan cel Mare".

"Întâlnim o echipă cu tradiție în fotbalul românesc, care are în spate niște suporteri fantastici. Ne dorim să începem cu dreptul. Va fi un meci disputat, e clar. Avem un avantaj pentru că noi ne-am păstrat în proporție foarte mare lotul de anul trecut.

A fost dificil să luăm informații despre adversar, pentru că ei n-au jucat niciun meci amical, în afară de cel cu Galatasaray, unde a fost alt antrenor, alt sistem de joc, altă echipă.

Nu avem foarte multe imagini video cu adversarul nostru. Nu ne rămâne decât să ne respectăm principiile de joc. Evident, aș fi preferat să avem mai multe informații despre ei. Sincer, nu știu ce se întâmplă la Dinamo. Și nu pot să comentez", a declarat Ciobotariu, la conferința de presă care a prefațat jocul.

Voluntari pornește favorită la meciul din "Groapă"

În mod firesc, la cum stau lucrurile în momentul actual, Voluntari pornește favorită la meciul din "Groapă", o situație de neconceput până în acest sezon.

Casele de pariuri dau cote mai mici de 1,8 pentru victoria oaspeților. Ca derulare de forțe, va fi, probabil, un meci dus la mijlocul terenului, în care prima grijă a echipelor va fi să țină mingea departe de propriul careu.

Unibet oferă cota 2,1 că vor fi mai puțin de 8 lovituri de colț în meci.