​Sezonul intern la fotbal începe sâmbătă cu Supercupa României, meciul care opune premiantele din stagiunea trecută: câștigătoarea titlului, CFR Cluj, și deținătoarea Cupei, CSU Craiova.

Foto:

CFR Cluj vs CS U Craiova, ora 20:00, Arena Națională

Partida organizată de FRF se ține sâmbătă seară (10 iulie), de la ora 20.00, pe Arena Națională din București, în cel mai bogat week-end al verii în sportul mondial (se dispută finalele la Wimbledon, finala Euro 2020 și finala Copei America).

Teoretic, meciul are o favorită. CFR repetă în Supercupă pentru returul de pe 13 iulie cu Borac Banja Luka, din Bosnia.

Ardelenii s-au prezentat bine la prima manșă din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, însă victoria cu 3-1 a produs o ușoară stare de frustrare.

”Trebuia să fie 5-0 la pauză! N-avem ritm, i-am băgat în meci”, reclama Ciprian Deac (35 de ani), autorul unui gol și al unei pase decisive.

Dacă trupa din Gruia se plânge de absența ritmului de joc, nu poate fi altfel la CSU Craiova, care încă n-are meciuri oficiale în picioare.

Cu un nou antrenor, Marius Ninel Șumudică, CFR Cluj și-a dublat posturile în pauza competițională. Și și-a păstrat linia din anii trecuți: a adus numai fotbaliști experimentați.

CSU Craiova a mers în vârful picioarelor în presezon. L-a păstrat pe bancă pe grecul Marinos Ouzounidis și este vocală doar prin președintele Sorin Cârțu.

La fel ca și CFR, CSU achiziționează doar jucători care au confirmat: portarul David Lazar, internațional adus de la retrogradata Astra Giurgiu. Nici oltenii nu sunt interesați de creștearea jucătorilor, politică prioritară doar la FCSB.

Ca și câștigătoare de Cupă, CSU Craiova se prezintă la Supercupe României pentru a doua oară în istoria recentă, după 2018. Atunci, a pierdut trofeul, scor 0-1, în fața CFR Cluj, pe teren propriu.

CFR Cluj, cea mai de succes formație din ultimul deceniu în fotbalul românesc, este o specialistă a trofeelor. În Supercupa României a triumfat de 4 ori: 2009, 2010, 2018 și 2020. De alte trei ori, 2012, 2016, 2019, ardelenii au jucat cu trofeul pe masă, dar au dat greș.

Rivalitatea este mare, dar nu de nivel maxim, așa că nu credem că va fi un meci dur.

Superbet ofertă cota 3,2 pentru pariul că nu se vor acorda mai mult de 4 cartonașe galbene în partidă, asta deși formațiile pregătite de Șumudică sunt obișnuite să ”bage materiale”.

CFR și CSU sunt două dintre primele trei forțe ale României. În lupta pentru titlu, CFR Cluj are prima șansă (cota 2,35), urmată de FCSB (3,5) și de CSU Craiova (6).

De știut:

  • Supercupa României la fotbal va fi LiveSCORE pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.