Naționala lui Martinez este marea favorită să termine prima în Grupa B de la Euro 2020, unde mai sunt Danemarca, Finlanda și Rusia. La Euro 2016, Belgia s-a predat în sferturile de finală, eliminată de Țara Galilor cu 3-1, în timp ce la Cupa Mondială din 2018 a ajuns în semifinale. Rezultatele excelente, care însă n-au adus și trofee, dar au permis echipei naționale să fie prima în clasamentului FIFA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roberto Martinez, în vârstă de 47 de ani, este la conducerea Belgiei din 2016. Ibericul a moștenit banca de la Marc Wilmots și a reușit imediat să se conecteze cu echipa.

A fost prima lui experiență la o echipă națională. Pentru Campionatul European, antrenorul spaniol îl regăsește în staff pe Thierry Henry, fost asistent în echipa lui din 2016 până în 2018.

La Europene, Belgia n-a fost niciodată mai sus de locul 2: 1972 locul III, 1980 locul II, 1984 grupe, 2000 grupe, 2016 sferturi de finală.

Mijlocașul central Kevin De Bruyne, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre jucătorii-cheie de pe tabloul de șah al lui Martinez: 4 goluri și 7 pase câștigătoare în șase meciuri de calificare.

Cu Manchester City, în acest sezon, a acumulat 6 goluri și 12 pase decisive în Premier League. În finala Ligii Campionilor, pierdută în fața lui Chelsea, a suferit o fractură nazală și riscă să rateze primul meci din grupe.

Kevin va fi sprijinit în efortul său de Youri Tielemans, 24 de ani, mijlocaș la Leicester. În fața apărării, Tielemans este o garanție și are un șut excelent de la distanță.

Sistem de joc (3-4-3): Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard; De Bruyne, Lukaku, Mertens.

Belgia are a treia șansă la câștigarea Euro 2020. Casa de pariuri Betano îi oferă cota 8 la triumful final. Înaintea belgienilor sunt doar Franța (cota 6) și Anglia (cota 7).