Fostul pilot de Formula 1, Nelson Piquet este implicat intr-un scandal de spalare de bani in Brazilia, informeaza publicatia Veja. Brazilianul si fiul sau, Nelson Piquet Jr., sunt anchetati de catre Politia federala, intr-o mega-operatiune numita "Podiumul", pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Nelson Piquet Jr si tatal sau, acuzati de spalare de baniFoto: Agerpres

In incercarea de a scapa de taxe, Nelson Piquet si fiul sau, fost pilot la Renault F1 Team, si-au directionat veniturile catre Federatia de Automobilism din Ceara (Brazilia). Piquet, triplu campion mondial in F1 in anii 1981, 1983 si 1987, a trimis 2.7 milioane de dolari Federatiei din Ceara, intre 2005 si 2008, prin compania sa, Autotrac, in timp ce 5.2 milioane de dolari au fost trimisi intr-un cont din strainatate, al carui beneficiar este fiul sau.

Politia Federala a adunat dovezi in acest caz si a inceput o ancheta. Potrivit publicatiei mai sus citate, fostul pilot de la Williams si Benetton a recunoascut ca a trimis bani catre Federatie, sustinand "Am trimis acea suma de bani deoarece am o relatie buna cu cei din Ceara".

In acest caz sunt anchetati, pe langa cei doi, si presedintele Federatiei din Ceara, dar si alti piloti de curse.