Valentino Rossi revine pe circuit dupa doar o luna de la accidentul grav pe care l-a suferit in timpul antrenamentelor libere de la Mugello, din 5 iunie. "Doctorul", care din cauza accidentarii de la picior a ratat primele sale curse din cariera la MotoGP, poate reveni la Fiat Yamaha cel mai tarziu in 15 august, la Brno.

Valentino Rossi, revine pe circuitFoto: Agerpres

Rossi a suferit o fractura de tibie si peroneu la piciorul drept in timpul antrenametelor pentru Marele Premiu al Italiei, si se astepta ca pilotul de 31 de ani sa fie indisponibi pana la patru luni. Recuperarea italianului a decurs insa foarte bine si miercuri Rossi va pilota o motocicleta de serie, regulamentul competitiei interzicandu-i pilotului sa-si testeze motocicleta de concurs.

"Valentino Rossi va pilota o Yamaha YZF-R1 la Misano, Italia, in aceasta dupa-amiaza. Recuperarea sa a decurs excelent pana acum si a decis sa inceapa verificarile pentru a-si testa conditia fizica actuala. Sa conduca o motocicleta ii va ajuta atat pe Valentino si pe doctorii sai sa planuiasca urmatoarea etapa a programului sau de recuperare pentru a se putea intoarce in curse de indata ce se va simti increzator", a mentionat Yamaha intr-un comunicat.

Rossi, care a ratat deja patru curse in acest sezon, este in prezent pe locul al saptelea in clasamentul MotoGP, la 104 puncte distanta fata de lider, coechipierul sau, Jorge Lorenzo.