Dupa trei ani de pauza, Michael Schumacher a ales sa revina in Formula 1, germanul urmand sa alerge pentru MercedesGP. Cu toate acestea, Schumi nu poate uita cei 14 ani petrecuti alaturi de Scuderie, fostul campion precizand ca isi doreste ca fanii Calutului Cabrat sa fie alaturi de el, chiar daca va concura pentru o echipa rivala.

Alaturi de Schumacher, italienii au cucerit cinci titluri mondiale consecutive, revenind astfel in prim-planul Marelui Circ.

"Timp de 14 ani am facut parte din Ferrari, iar aceasta echipa a fost o parte din mine timp de 14 ani. O parte insemnata din ceea ce inseamna Ferrari va ramane in inima mea. Ma voi gandi intotdeauna cu placere la caldura si la puterea pe care am primit-o pentru atat de multi ani din partea fanilor Ferrari", a precizat Michael Schumacher, citat de Autosport.

Cu toate ca va imbraca echipamentul unei echipe rivale, multiplul campion german spera ca patimasii suporteri ai Scuderiei sa fie alaturi de el in sezonul 2010 al Formulei 1.

"Am invatat multe in anii petrecuti la Ferrari. Acum, un nou capitol incepe pentru mine alaturi de Mercedes. Voi pilota pe pista impotriva Ferrari cu cel mai profund respect. Sunt convins ca vor fi lupte grele, pentru ca sunt sigur ca Ferrari va fi capabila sa-si demonstreze puterea istorica. As fi cu adevarat bucuros daca, pe langa cei doi piloti ai echipei Ferrari, mi-ati oferi putin din sprijinul vostru nelimitat", a conchis Schumacher.

Michael Schumacher va concura pentru MercedesGP in noul sezon al Formulei 1, acesta urmand sa-l aiba coechipier pe compatriotul Nico Rosberg.