Negocierile dintre Jenson Button (campionul mondial en-titre) si BrawnGP pentru prelungirea contractului au intrat in impas, iar un nume mare din F1, McLaren Mercedes, a intrat pe fir pentru achizitia britanicului. "Ne dorim doi campioni mondiali in echipa" au precizat oficiali de la Vodafone, sponsorul principal al celor de la McLaren, informeaza Dailymail.

"Orice echipa isi doreste doi campioni mondiali in echipa", au precizat oficiali ai Vodafone, sposorul principal al celor de la McLaren Mercedes (compania de telefonie vireaza 50 de milioane de lire sterline pe sezon in conturile McLaren).

Negocierile dintre Jenson si Brawn pentru o prelungire a contractului scadent la finalul acestei stagiuni au intrat in impas dupa ce echipa a refuzat o marire semnificativa a salariului campionului mondial (o majorare de 6 milioane de lire sterline).

"Am vorbit cu un anumit numar de piloti. Nu ar fi indicat sa spun mai mult de atat. Vom angaja cei mai buni doi piloti disponibili pentru noi, asa cum am facut intotdeauna" - Martin Whitmarsh, seful celor de la McLaren.

Proaspat campion mondial, Button a devenit o adevarata tinta pentru echipele importante din Marele Circ mai ales ca se afla aproape de finalul intelegerii cu BrawnGP.

Pe fir a mai intrat si Toyota, dar este totusi putin posibil ca Jenson sa ii aleaga pe niponi, tinand cont de faptul ca acestia nu par a fi capabili sa se implice in lupta pentru titlul mondial.

Heikki Kovalainen este foarte aproape de o despartire de McLaren dupa un sezon in care nu a impresionat aproape deloc. Pentru locul lasat liber se vehiculeaza multe nume, dar Kimi Raikkonen (a fost la echipa intre 2002 si 2006) si Jenson Button par a avea cele mai mari sanse de a fi coechipieri cu Lewis Hamilton.