Federatia Internationala de Automobilism a anuntat, in cursul zilei de marti, ca Lotus F1 Team va lua locul BMW-Sauber pe grila de start din Marele Circ pentru sezonul 2010. In urma acestei decizii, Formula 1 va avea 13 echipe incepand cu anul viitor.

FIA a decis redeschiderea inscrierilor pentru 2010, Lotus urmand sa ocupe locul lasat vacant de catre BMW. Printre sponsorii importanti ai noii echipe se numara compania Petronas si 1Malaysia F1 Team Sdn Bhd. Boss-ul celor de la Lotus va fi Tony Fernandes, unul dintre cei mai importanti oameni din compania Tune Group (din Malaezia).

Din punct de vedere tehnic noul team va fi condus de Myke Gascoigne, care a mai trecut de-a lungul timpului pe la Renault, Toyota si Force India. Motoarele noii echipe vor fi furnizate de Cosworth, exact ca si in cazurile celorlalte debutante din Marele Circ.

Lotus revine in F1 dupa o pauza mare de 16 ani, echipa aparand in Marele Circ ultima data in sezonul 1994.

Cu toate ca BMW a decis sa paraseasca lumea F1, elvetienii de la Sauber ar putea aparea in viitorul sezon competitional (in cazul in care vor gasi un alt proprietar), FIA fiind de acord cu o a 14-a echipa pe grila de start.