Valentino Rossi stramba din nas la modificarile aduse competitiei de catre oficialii MotoGP. Din sezonul 2009 vor fi scoase din program antrenamentele de vineri dimineata, urmand ca in 2010 acestea sa dispara definitiv, iar ziua de vineri sa fie dedicata promovarii acestui sport. Doctorul a explicat ca aceasta modalitate de a face economie nu este pe placul pilotilor, dezavantajandu-i clar pe noii veniti.

"Din punctul nostru de vedere, e preferabil sa avem mai putine curse, dar mai mult timp pentru a ne pregati inainte. Dar se pare ca pentru televiziuni cel mai important este sa aiba cat mai multe curse. Poate ca acum vineri vom semna autografe, ceea ce este important pentru fanii care vin sa ne vada, dar nu este o idee buna ca vom avea doar doua ore de probe sambata. Ne va fi aproape imposibil sa avem cele mai bune setari pentru cursa. In plus, pista va fi foarte putin rulata si acest lucru poate fi periculos", a declarat Rossi, care se afla la Jerez pentru ultimele teste oficiale dinaintea inceperii noului sezon.

Altruist, Rossi se gandeste si la pilotii noi veniti in clasa regina. "Cand vine un rookie, are nevoie de mai multi kilometri pentru a intelege motocicleta si cum sa o duca la limita. Asadar va fi foarte greu pentru ei sa se adapteze in viitor".