McLaren Mercedes, una dintre marile favorite la castigarea titlului mondial, se confrunta cu unele probleme inainte de startul sezonului 2009 al Marelui Circ, monopostul MP4-24 fiind departe de forma dorita de constructorul german. "Nu suntem la nivelul dorit, dar pana la cursa din Australia mai sunt doua saptamani", a declarat Norbert Haug, seful departamentului motorsport de la Mercedes.

Echipa a testat zilele trecute la Jerez, la fel ca majoritatea team-urilor, dar rezultatele obtinute au fost unele dezamagitoare. Masina nu este nici pe departe fantastica, timpii inregistrati de Heikki Kovalainen fiind modesti. Una dintre marile probleme ale lui MP4-24 este legata de aerodinamica, segment unde McLaren sufera in comparatie cu rivalii din F1.

"Cu siguranta nu suntem la nivelul dorit, dar mai avem doua saptamani pana la cursa din Australia. Testele vor continua pana la startul sezonului, iar noi speram ca unele probleme sa fie rezolvate", a declarat Haug.

"Nu stiu daca au probleme sau care sunt acestea. Cu siguranta pot sa spun ca sunt mai lenti decat in iarna trecuta, dar asta nu inseamna ca nu pot sa-si rezolve defectiunile pana la prima cursa", a declarat Kimi Raikkonen (de la Ferrari), in legatura cu problemele existente la McLaren.

Noul sezon de Formula 1 va debuta pe 29 martie, atunci cand va avea loc Marele Premiu al Australiei.