Organizatorii MotoGP au anunțat miercuri că Marele Premiul al Argentinei a fost anulat din motive economice și nu va fi înlocuit în calendarul pentru 2024.

MotoGPFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Criza economică anulează Marele Premiu al Argentinei la MotoGP

Marele Premiu din 7 aprilie ar fi fost a treia etapă a sezonului de 22 de curse.

„Din cauza circumstanţelor actuale din Argentina, promotorul evenimentului a comunicat că în prezent nu poate garanta serviciile necesare pentru ca Marele Premiu să aibă loc în 2024 la standardele MotoGP”, se arată într-un comunicat.

„Evenimentul nu va fi înlocuit în calendarul pe 2024. MotoGP speră să revină pentru a concura la Termas de Rio Hondo în 2025”.

Argentina se confruntă cu o criză economică prelungită, cu o inflaţie de trei cifre, rezerve negative, o monedă peso care se depreciază rapid şi are mai mult de 40% din populaţie în sărăcie.

Preşedintele Javier Milei, un economist libertarian care a preluat mandatul în decembrie, a promis o terapie de „şoc” pentru economie, inclusiv reduceri drastice ale cheltuielilor, scrie News.ro.

Marele Premiu a primit subvenţii guvernamentale, dar presa a precizat, de asemenea, că riscul de greve şi de perturbare a transportului a fost un factor care a influenţat decizia.