​Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) s-a clasat pe locul 27 în etapa a treia a Raliului Dakar la clasa moto, desfăşurată între Al Duwadimi şi Al Salamiya, pe o distanţă de 438 kilometri.

Emanuel GyenesFoto: JULIEN DELFOSSE/DPPI/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emanuel Gyenes, locul 27 în etapa a treia din Raliul Dakar 2024

„Mani” a terminat parcursul în cinci ore, nouă minute şi 19 secunde.

Etapa a fost câştigată de argentinianul Kevin Benavides, urmat de australianul Ricky Brabec şi de francezul Adrien van Beveren.

În clasamentul general la moto, Emanuel Gyenes ocupă locul 32, scrie News.ro.

Etapa a patra are loc marţi, între Al Salamiya şi Al Fofuf, pe o distanţă de 299 kilometri.

Sam Sunderland, unul dintre favoriți, a abandonat Raliul Dakar 2024

Britanicul Sam Sunderland a fost nevoit să abandoneze Raliul Dakar în etapa a treia de luni, din cauza unei probleme mecanice la motocicleta sa.

Sunderland (GasGas), al şaselea la finalul etapei a doua, a fost nevoit să se oprească încă de la kilometrul 11 al probei speciale de 400 km dintre Al-Duwadimi şi Al-Salamiya.

El a aşteptat mai bine de trei ore în speranţa că un vehicul îi va putea aduce ulei, înainte de a decide să se retragă în jurul orei 10.00.

În vârstă de 34 de ani, Sunderland a fost primul britanic care a câştigat un Dakar în 2017, când pilota KTM. De asemenea, a câştigat celebrul raliu-raid în 2022, cu echipa spaniolă GasGas, şi era printre favoriţi şi anul acesta, informează News.ro.