​Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 39 în prima etapă a Raliului Dakar la clasa moto, desfăşurată pe o distanţă de 414 kilometri, între Al-Ula şi Al Henakiyah.

Emanuel GyenesFoto: JULIEN DELFOSSE/DPPI/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emanuel Gyenes, locul 39 în prima etapă a Raliului Dakar

„Mani” a terminat în cinci ore, 59 de minute şi 23 de secunde.

Etapa a fost câştigată de americanul Ricky Brabec, urmat de compatriotul său Mason Klein, şi de sud-africanul Bradley Cox.

Etapa a doua va avea loc duminică, între Al Henakiyah şi Al Duwadimi, pe o distanţă de 463 kilometri.

Un spectator a fost lovit de o maşină la Raliul Dakar

Un spectator a fost lovit de o maşină de curse la startul primei etape a Dakar, sâmbătă, la Al-Ula, în Arabia Saudită, şi a fost transportat la spital, au anunţat organizatorii, întârziind startul raliului la clasa auto, scrie News.ro.

„Startul primei maşini, programat iniţial pentru ora 10:15, a fost amânat pentru ora 11:15 (ora locală) din cauza unui incident cu un spectator la aproximativ 200 de metri după linia de start. Spectatorul rănit a fost preluat de serviciul medical şi transportat la cel mai apropiat spital", a precizat ASO, organizatorul raliului-raid.

Etapa a fost marcată şi de căzături la clasa moto. Joaquim Rodrigues a căzut după 82 de kilometri ai probei speciale. Pilotul portughez de la echipa Hero era conştient la sosirea echipei medicale, care a suspectat o fractură. Starea sa este stabilă şi a fost transportat tot cu avionul la spitalul din Al-Ula.

Câştigătorul prologului de vineri la moto, Tosha Schareina, a abandonat. Spaniolul în vârstă de 28 de ani, care a terminat pe locul 13 anul trecut şi care participa la al treilea său Dakar, a căzut la kilometrul 240 şi a suferit o fractură de antebraţ, potrivit organizatorilor.