Ralf Schumacher vorbește într-un interviu acordat unei reviste germane despre teribilul accident suferit la schi, în 2013, de Michael Schumacher, fratele său.

Michael SchumacherFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Ralf Scumacher spune că viața este uneori nedreaptă atunci când face referire la accidentul suferit de Michael Schumacher

Fost pilot de Formula 1, Ralf locuiește în prezent în Slovenia și comentează cursele din Marele Circ pentru un canal de televiziune german.

Într-o discuție cu jurnaliștii de la Bunde, Ralf a comentat despre mai multe subiecte, atingându-l și pe cel al accidentului suferit de Michael în 2013.

„Din păcate, uneori viaţa este nedreaptă. Trebuie să o accepţi. Când îi văd pe copiii săi, Gina-Maria şi Mick, inima îmi tresaltă de bucurie. Dacă îmi cere un sfat cineva din familie, eu sunt acolo”, a precizat Ralf, vorbind despre fratele Schumi.

De la teribilul accident suferit în decembrie 2013 în Alpii francezi, se știu prea puține despre starea de sănătate a legendarului pilot Michael Schumacher.

Fratele Ralf nu a făcut excepție și a păstrat secretul în legătură cu situația în care se găsește cu adevărat Michael.

Gina-Maria Schumacher (fiica lui Michael) a ales o carieră în echitaţie şi s-a specializat în rodeo, iar Mick Schumacher a urmat aceeaşi cale ca şi tatăl şi unchiul său Ralf.

Fost campion de Formula 2, germanul în vârstă de 24 de ani a petrecut două sezoane complicate la volanul unei maşini de Formula 1 cu echipa Haas, în 2021 şi 2022, înainte de a deveni pilot de rezervă la Mercedes în 2023, transmite News.ro.

Cariera unui pilot fantastic - 7 titluri mondiale în Formula 1

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010.

Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Ca pilot, Schumacher a avut un singur accident serios. La 11 iulie 1999, campionul german a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri.

El a lipsit atunci 98 de zile din F1, şase curse, revenind la ultimele două Grand Prix-uri ale sezonului.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (26 ani) şi Mick (24 de ani).

Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

Accidentul de schi care i-a schimbat viața lui Michael Schumacher

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel.

El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, informează News.ro.

De-a lungul timpului nu au putut fi aflate prea multe detalii despre starea de sănătate a lui Michael, familia ținând departe de ochii presei situația multiplului campion mondial.