Max Verstappen și-a adjudecat matematic al treilea titlu mondial consecutiv în Formula 1, iar pilotul celor de la RedBull a oferit un interviu pentru Gazzetta dello Sport în care și-a lăudat un adversar din circuit.

Fernando AlonsoFoto: BARNI Cristiano/ATP/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> FOTO Formula 1 - Prima femeie pilot din istoria celor de la McLaren

Fernando Alonso, un model pe traseu, dar și un afara lui, spune Max Verstappen

Fernando Alonso continuă să impresioneze și la vârsta de 42 de ani în Marele Circ.

Pilotul celor de la Aston Martin este unul dintre puținii care a avut ocazia să concureze alături de cei mai mari piloți de Formula 1 ai ultimelor decenii.

Max Verstappen este unul dintre ei, iar proaspătul câștigător al titlului mondial a avut cuvinte mari la adresa lui Alonso, într-un interviu amplu acordat pentru Gazzetta dello Sport.

Verstappen a scos în evidență faptul că pe lângă un adversar de calibru, Fernando Alonso este și un mare caracter, un sportiv modest și un model de la care mulți au ce învăța.

„Este curios, pentru că aparținem unor generații foarte diferite... el chiar a concurat împotriva tatălui meu. Dar avem o abordare foarte asemănătoare. Ne plac profund cursele. Dovadă este că Fernando, la 42 de ani, este încă foarte competitiv. Îl admir foarte mult.

Pe deasupra, ca om, este super drăguț cu mine. Nu se laudă cu titlurile sale și nu se pune deasupra celorlalți, rămâne el însuși. Putem vorbi despre tot într-un mod natural și relaxat, fără complicaţii. Este un bun model.” - a declarat Verstappen.

>>> Formula 1 - Marele Premiu din SUA, program complet și cine transmite cursa