Lewis Hamilton se află în ultimul an de contract cu Mercedes, iar în presă au apărut zvonuri conform cărora britanicul ar putea pleca la Ferrari. Înaintea Marelui Premiu al Australiei, multiplul campion mondial a vorbit despre viitorul său.

Lewis HamiltonFoto: James Moy / PA Images / Profimedia

Lewis Hamilton vrea să-și încheie cariera la Mercedes

În vârstă de 38 de ani, Hamilton a afirmat că se vede la Mercedes până la finalul carierei, atâta timp cât va putea ajuta echipa germană.

„Mă simt în continuare ca acasă în această familie. Mă văd la Mercedes până la sfârşit, ca să fiu sincer. Am aliaţi minunaţi la echipă, relaţii grozave aici.

Atât timp cât voi continua să duc echipa înainte, să îmi aduc contribuţia cu adevărat... dar dacă se ajunge la un punct în care simt că nu mai pot face asta, atunci e timpul să vină un pilot mai tânăr” - Lewis Hamilton, citat de Reuters.

După şase titluri mondiale cu Mercedes, Hamilton nu a reuşit să câştige nicio cursă în 2022, care a devenit primul său sezon fără victorie, scrie Agerpres.

>> Șeful Mercedes și ipoteza neașteptată în legătură cu viitorul lui Lewis Hamilton în Formula 1

RedBull, de neatins și în acest sezon de Formula 1

În primele două curse din acest an, nici Hamilton şi nici coechipierul său George Russell nu au reuşit să urce pe podium în Bahrain şi Arabia Saudită, în timp Fernando Alonso (Aston Martin) a smuls două locuri trei în spatele piloţilor de la RedBull.

Hamilton a descris actualul monopost ca fiind mai bun decât cel de anul trecut, dar ar putea trece mai mult timp până a ajunge la nivelul lui RedBull: „Sunt conştient că poate dura mult timp să prind maşina dinaintea noastră. Când te uiţi la RedBull, ei doar continuă să evolueze”.

>> Formula 1 - Tot ce trebuie să știi despre MP din Australia: RedBull vs restul lumii