Ford va anunța vineri întoarcerea în Formula 1 la New York, după ca a stabilit detaliile unei colaborarări cu Red Bull, iar faimoasa siglă ovală va apărea din nou la curse începând din 2026.

Formula 1Foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Ford se asociază cu Red Bull în Formula 1

Brandul Ford va reveni în Formula 1, iar confirmarea oficială urmează să vină la lansarea noului sezon al „Marelui Circ” de la New York, anunță Daily Mail.

Ford va deveni partener cu Red Bull Powertrains, divizia proprie de motoare a echipei, ceea ce înseamnă că faimoasa silgă ovală va reveni în Formula 1 în 2026, când se va trece la combustibil sustenabil, într-o reînnoire majoră a reglementărilor.

Șeful diviziei de Formula 1 a Red Bull, Christian Horner, alături de dublul campion mondial Max Verstappen și coechipierul său Sergio Perez au sosit deja în Manhattan pentru eventiment, la care vor participa și directorul executiv al Ford, Jim Farley și șeful F1, Stefano Domenicali.

Ford revine după ce în 2004 a vândut echipa de Formula 1 către Red Bull pentru suma de un dolar. De atunci s-au concentrat pe alte categorii, inclusiv Campionatul Mondial de Raliuri.