Fiul lui Michael Schumacher, Mick, ar putea concura pentru McLaren în viitorul sezon de Formula 1, dacă piloții titulari Lando Norris și Oscar Piastri vor avea nevoie de un înlocuitor.

Mick SchumacherFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mick Schumacher, rezervă la McLaren și Mercedes

Rivală feroce a celor de la Ferrari în perioada de aur a lui Michael Schumacher la echipa italiană, McLaren a anunțat miercuri că va putea apela la serviciile lui Mick, ca parte a unui acord cu furnizorul de motoare Mercedes, scrie Reuters.

Germanul în vârstă de 23 de ani s-a alăturat celor de la Mercedes ca rezervă pentru Lewis Hamilton (de șapte ori campion mondial) și George Russel, după ce și-a pierdut locul la Haas, la sfârșitul sezonului trecut.

Conform anunțului celor de la McLaren, noul director al echipei este Andrea Stella, fost inginer de performanță al lui Michael Schumacher la Ferrari.

Mick Schumacher nu a reușit până acum vreo clasare pe podium, el adunând în carieră 12 puncte în Formula 1.

A debutat în Marele Circ cu ocazia Marelui Premiu din Bahrain (din 2021), iar ultimul Grand Prix la care a participat a fost cel din Abu Dhabi din sezonul trecut.

Din totalul de 22 de piloți care au participat în 2022 în Formula 1, Mick Schumacher a încheiat pe locul 16, cu 12 puncte.