Max Verstappen și-a adjudecat cel de-al doilea titlu mondial consecutiv, iar cursa din Brazilia a fost una fără nicio miză pentru pilotul celor de la Red Bull. Totuși, aceasta avea o însemnătate pentru colegul său, Sergio Perez, dar olandezul a făcut un gest inexplicabil.

Max VerstappenFoto: FLORENT GOODEN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Max Verstappen a sfidat indicațiile inginerilor de la boxe

În premieră în „Marele Circ”, George Russell a câștigat Marele Premiu al Braziliei, iar colegul său, Lewis Hamilton, s-a clasat pe poziția a doua.

Fără nicio miză după ce și-a adjudecat al doilea titlu, Max Verstappen era un pion important în duelul dintre Charles Leclerc și Sergio Perez, care are șansa de a urca pe locul 2 în clasamentul piloților.

În duelul de duminică seară de pe „Interlagos”, Max Verstappen nu a respectat ordinele echipei sale și nu i-a permis lui Sergio Perez să îl depășească, lucru care a stârnit o dispută tensionată la finalul cursei.

Aflat pe locul 6 în acel moment, campionul en-titre a refuzat îndemnurile venite din partea boxelor și nu s-a lăsat devansat de Perez, care a încheiat grand-prix-ul brazilian pe 7.

Evident, furios, mexicanul a reacționat la finalul întrecerii și a comentat gestul colegului său de echipă.

„Cred că a luat cele două titluri mondiale și datorită mie! Nu înțeleg motivele pentru care a făcut asta.”

Conversația radio Red Bull - Max Verstappen - Sergio Perez

Red Bull: „Checo, Max te va lăsa să treci”

Perez: „La naiba! Mulțumesc pentru asta băieți. Mulțumesc!”

Red Bull: „Max, lasă-l pe Checo să treacă. Max, ce s-a întâmplat?”

Verstappen: „V-am spus deja de vara trecută, nu mai îmi cereți niciodată asta! Suntem clari? V-am spus motivele mele și le susțin”

Red Bull: „Ne pare rău pentru asta, Checo”.

Perez: „Asta arată cine este el cu adevărat”

Duelul pentru poziția a doua din clasamentul piloților se va da la Marele Premiu din Abu Dhabi, care va avea loc la finalul acestei săptămâni. Perez și Charles Leclerc sunt la egalitate, ambii cu 290 de puncte.