Doi spectatori au murit şi alţi unsprezece au fost răniţi duminică, la Rallye du Condroz (Belgia), după ce un concurent a părăsit traseul și a intrat în plin în cei prezenţi.

Spectatori la Rallye du CondrozFoto: Willy Weyens / AFP / Profimedia

Doi spectatori au murit la Rallye du Condroz

Un accident a îndoliat Rallye du Condroz, etapă din campionatul de raliuri al Belgiei. Automobilul Skoda pilotat de Emeric Rary şi Fabrice Henry a părăsit traseul pe parcursul penultimei speciale, în oraşul Moha. Doi spectatori și-au pierdut viața, iar pilotul şi copilotul au fost şi ei răniţi, alături de alți 11 oameni.

Într-un comunicat dat publicităţii, organizatorii raliului precizează că „dintr-un motiv încă necunoscut, maşina a părăsit traseul stabilit, a lovit un parapet şi a intrat într-un grup de spectatori aflat într-o zonă interzisă publicului”.

Proba a fost întreruptă şi ultima specială a raliului a fost anulată. Pilotul care a câştigat Rallye du Condroz, rusul Nikolai Griazin, nu îşi va primi trofeul în cadrul unei ceremonii, scrie News.ro.

În acest moment este în desfăşurare o anchetă judiciară pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.