Lewis Hamilton, septuplu campion mondial în Formula 1, este încrezător pentru sezonul următor, chiar dacă în stagiunea actuală nu a bifat nicio victorie și ocupă doar poziția a șasea în clasamentul piloților.

Lewis HamiltonFoto: Hasan Bratic/AvensImages/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sezonul 2022, unul de coșmar pentru Lewis Hamilton, se aproprie de sfârșit. Este o stagiune în care multiplul campion mondial nu s-a impus în niciun Grand Prix, iar monopostul Mercedes nu a fost unul destul de competitiv pentru a emite pretenții în lupta la titlu.

Lewis Hamilton este încrezător în Mercedes după un sezon dezastruos în Formula 1

Britanicul susține că lucrurile s-au reglat după problemele de la Mercedes de la începutul sezonului, Hamilton fiind încrezător pentru stagiunea din 2023.

„Este greu, dar eu spun că în trecut am obținut titluri multe, iar comunicarea este în continuă îmbunătățire.

Ținem mai multe ședințe și întâlniri și încerc să ofer feedback cât pot.

Există potențial la monoposturile noastre. Acum lucrurile s-au îmbunătățit, dar cu siguranță calitatea curselor cu aceste mașini mai poate suferi modificări în bine.

Sunt mulțumit de direcția în care se îndreaptă echipa și am 1000% încredere în mecanici. Nu am dubii că anul viitor vom reveni în lupta la titlu” - Lewis Hamilton, conform F1i News.

Următorul Grand Prix din calendarul competițional va fi Marele Premiu al statului Singapore, de pe 2 octombrie. Cursa va avea loc pe circuitul stradal Marina Bay.

Clasamentul piloților din Formula 1 după MP al Italiei

1. Max Verstappen (Red Bull) 335 puncte

2. Charles Leclerc (Ferrari) 219

3. Sergio Perez (Red Bull) 210

4. George Russell (Mercedes) 203

5. Carlos Sainz (Ferrari) 187

6. Lewis Hamilton (Mercedes) 168 etc.

Clasamentul constructorilor din Formula 1

1. Red Bull 545 puncte

2. Ferrari 406

3. Mercedes 371 etc.