Nyck de Vries, care l-a înlocuit pe Alexander Albon la Williams în Marele Premiu al Italiei de la Monza, este pe lista Mercedes pentru a face echipă cu George Russell în locul lui Lewis Hamilton. Olandezul, aflat la primul Grand Prix din carieră, a impresionat și a obținut locul 9.

Lewis HamiltonFoto: James Moy / PA Images / Profimedia

Ajuns la 37 de ani, septuplu campion mondial Lewis Hamilton are șanse infime la titlu anul acesta, fiind abia pe locul șase în clasamentul general.

În aceste condiții, Mercedes îi caută înlocuitor pentru sezoanele următoare, iar Nyck de Vries, care a impresionat la Monza, ar putea fi alegerea perfectă pentru a face echipă cu George Russell.

Nyck de Vries, surpriza plăcută de la Monza, l-ar putea înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes

La fel ca George Russell (care a impresionat în 2020, la Bahrain, atunci când l-a înlocuit pe Lewis Hamilton, bolnav de Covid), Nyck de Vries i-a luat locul lui Alexander Albon la Monza.

Albon a fost operat de urgență de apendicită, suferind complicații ulterior intervenției chirurgicale.

Alături de monopostul Williams, de Vries a făcut spectacol și a reușit să termine în MP al Italiei pe locul 9, la primul său Grand Prix din carieră.

Conform Express.co.uk, grație performanței de la Monza, Mercedes îl urmărește atent pe Nyck de Vries, fiind de părere că pilotul ar putea fi înlocuitorul perfect pentru Lewis Hamilton.

Nyck de Vries

Sursa foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia