​Alexander Albon, pilotul echipei Williams, a suferit complicații după ce a fost operat în weekend de apendicită. Britanicii au subliniat că starea thailandezului este bună.

Alexander AlbonFoto: David Davies / PA Images / Profimedia

Alexander Albon a suferit complicații după operația de apendicită

Internat sâmbătă înainte de Marele Premiu al Italiei, Albon (26 de ani) „a fost supus cu succes unei intervenţii chirurgicale laparoscopică” la Spitalul San Gerardo din Monza, anunţă Williams într-un comunicat.

Dar „după operaţie, Alex a suferit de complicaţii anestezice postoperatorii neaşteptate care au dus la insuficienţă respiratorie, o complicaţie cunoscută, dar neobişnuită. A fost reintubat şi transferat la terapie intensivă”, se mai arată în comunicat.

Echipa britanică a precizat că pilotul nu s-a mai confruntat cu alte complicaţii: „A făcut progrese excelente în timpul nopţii (de sâmbătă spre duminică) şi a putut fi deconectat de la asistenţa respiratorie duminică dimineaţă. Alte complicaţii nu au fost”.

Albon, a cărui mamă este thailandeză şi tatăl britanic, urmează să se întoarcă acasă marţi, înainte de revenirea preconizată pe pistele de Formula 1 la sfârşitul lunii, pentru Marele Premiu al statului Singapore (30 septembrie - 2 octombrie).

În Italia, Albon a fost înlocuit sâmbătă şi duminică de olandezul Nyck de Vries care, aflat la primul său Grand Prix, a terminat pe un onorabil loc 9, scrie News.ro.